.

Una oficina de l'antiga Catalunya Caixa

El BBVA ha guanyat la subhasta de Catalunya Banc en presentar una oferta millor que la del seus competidors Banco Santander i CaixaBank. Catalunya Banc és la matriu posterior del que un dia va ser Caixa Tarragona i altres entitats financeres petites de Catalunya, que amb la crisi i un grau de presa de decisions irresponsables, se n’han anat totes en orris.

L’entitat que presideix Francisco González ha ofert al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) una xifra que volta els 1.000 MEUR, força més elevada que la dels seus rivals i que no fa necessària una segona volta que s’havia de produir sempre que l’oferta no fos 200 MEUR i un 50% més alta que la segona millor licitació.

El BBVA ja havia adquirit anteriorment Unnim i amb Catalunya Banc -que té 196 sucursals, representa un 11% del sector bancari a Catalunya i que va ser rescatada l’any 2011 per l’Estat- amplia la seva presència al mercat català.

A la tercera ha estat la vençuda. Després dels fiascos de juny del 2012 i març del 2013, el FROB finalment ha adjudicat Catalunya Banc al BBVA, que havia presentat una oferta que voltava els 1.000 MEUR per a la fins fa poc segona caixa catalana. L’entitat dirigida per Francisco González, CaixaBank i Banco Santander havien fet les tres úniques ofertes en ferm per Catalunya Banc després que la mitjanit de divendres s’acabés el termini.

Finalment, la francesa Société Générale no va presentar cap licitació ni tampoc Kutxabank ni Banco Popular, que inicialment estaven interessats en la caixa nacionalitzada, que finalment haurà rebut més de 13.000 MEUR per al seu sanejament.