.

.

TOTS 21

L’Associació de Veïns del Barri del Port ha suspès els actes de carrer que tenia previstos organitzar la revetlla de Sant Joan com a mesura de protesta perquè l’Ajuntament els ha denegat celebrar la revetlla organitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ KUKI al carrer Rebolledo. Els veïns no estan d’acord amb els arguments del decret que desestima el permís de celebració. El decret afirma que la proposta del carrer Rebolledo és comercial i provocaria un greuge amb altres zones de la ciutat, fet que nega l’associació.

El proper 23 de juny estaven previstes dues revetlles al Barri del Port, organitzades per l’associació de veïns. A la Plaça del Carros la logística organitzativa corria a càrrec de #baixatgn, l’Associació d’Empresaris de la Part Baixa i al carrer Rebolledo, a càrrec del col·lectiu LGTBIQ+ Kuki Friendly Party.

La dotació pressupostària de l’Ajuntament de Tarragona a totes les edicions de la revetlla de Sant Joan ‘ha estat de zero’, només aportant l’escenari i el servei de neteja, afirma el col.lectiu, fent-se càrrec de tota la resta els organitzadors, ‘donant feina directa a 27 persones, així com indirecta a tots els proveïdors de materials i serveis implicats’, sosté en un comunicat.

La solució per part de l’Ajuntament, ‘després de dos anys sense cap tipus de celebració al carrer’, ha estat ‘denegar el permís de la revetlla organitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ KUKI al carrer Rebolledo’. Un cop vist ‘el greuge comparatiu’ que suposa amb d’altres barris de la ciutat, l’AAVV Barri del Port i els diferents actors organitzatius decideixen no realizar cap activitat el dia de Sant Joan ‘per visibilitzar la falta de sensibilitat envers del barri i dels organitzadors mostrada per l’Ajuntament de Tarragona’.

Afirmen que és ‘un altre episodi més de desidia cap a totes les propostes i millores que cal realizar al barri del port’.

Al carrer Rebolledo, i des de 2016 també s’ha celebrat cada setembre la revetlla anomenada KUKITecla, per tant, ‘no estem parlant d’un acte en termes de logística de nova creació, sino que ja és té una experiència d’èxit’. El col·lectiu KUKI, després de dos anys sense poder celebrar, i en el mes de l’orgull, ‘gaudia de la il·lusió neccesària per realizar aquesta revetlla, però curiosament, es denega des de la mateixa Conselleria que vetlla tant per domini públic com pels drets LGTBIQ+’.

La primera edició de revetlla de Sant Joan a la Plaça dels Carros es va fer al 2017, amb els mateixos actors organitzatius. ‘Al Barri se li demana que dinamitzi i innovi, recordem amb zero partida pressupostària, i la resposta quan s’amplia l’oferta es denegar’.