.

.

TOTS 21

ginesabello

Imatge de Carmen Ginés, amb un llaç contra la violència de gènere, penjat al seu perfil de Facebook

La Pobla de Mafumet plora l’assassinat de la Carmen Ginés Abelló, de 44 anys, la víctima número 42 que s’endú la violència masclista en el que va d’any a l’Estat espanyol, i la tercera d’un cap de setmana fatídic. Divendres E.M.M., de 30 anys, va morir a mans de la seva parella a Santiago de Compostela i dissabte Ana María Enjamio, de 25 anys i veïna de Vigo, també van ser assassinada a mans d’un company de feina.

La víctima vivia al tercer pis del numero 15 del carrer Reus, i havia anat a les llistes electorals de CiU les eleccions municipals de 2011. La família de la Carmen és molt coneguda a la localitat. Els seus pares, que van arribar a la Pobla quan ella era petita, regenten des de fa anys el bar Carmen, al centre del municipi. La Carmen Ginés treballava cuidant una dona gran del municipi i estava a punt d’entrar a la Brigada Municipal gràcies a un pla d’ocupació.

El municipi ha organitzat una concentració en que s’ha mostrat el suport a la víctima, el rebuig a la violència masclista, i s’han decretat dos dies de dol oficial. Veïns de la zona que coneixien la víctima no donen crèdit al que ha passat. Una d’elles, que viu davant l’edifici on hi ha hagut el crim, ha relatat al Tarragona21: “Ahir mateix la vaig saludar pel carrer. No em puc creure el que ha passat. En quin món vivim!”.

L’agressor era el segon marit de la Carmen Ginés, amb qui es va casar fa dos anys, en una cerimònia civil oficiada per l’alcalde poblenc. El matrimoni vivia amb una filla de 15 anys fruit d’una relació anterior de la víctima.