.

.

TOTS 21

La campanya per donar sang arribarà aquest dissabte dia 25 al Casal Municipal de Torredembarra, entre les 10.00 i les 14.00 hores. Tots aquells que hi vulguin participar tenen garantides les mesures sanitàries anticovid. Cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç. El Banc de Sang i Teixits (BST) ja ha avisat que afronta l’estiu amb les reserves “baixes” i fa una crida a la població per mantenir les donacions.

Tot i que s’estan organitzant campanyes cada dia per garantir que entrin subministraments als hospitals, des del BST asseguren que “pateixen”, sobretot pel que fa a les donacions de plaquetes, que tenen una durada de cinc dies. Tal com ha explicat la promotora del BST a Girona, Cristina Valverde, es necessiten “com a mínim” unes 800 bosses de sang a tot Catalunya diàriament. També ha alertat de la represa de l’activitat als hospitals, que ha tornat progressivament als nivells d’abans de l’arribada de la pandèmia i necessiten disposar de recursos suficients.

L’estiu sempre és l’època més fluixa pel que fa a les donacions de sang. Si habitualment, aquestes baixen pràcticament un 30% al període comprès entre juny i agost, enguany la situació ha empitjorat encara més a causa de la pandèmia de la covid-19. Un escenari que posa en alerta al Banc de Sang i Teixits, ja que si bé no hi ha tantes donacions, les necessitats que s’han de cobrir són les mateixes que les de la resta de l’any.

Redacció – ACN