.

Una imatge del Ball de Diables de Creixell

El Ball de Diables de Creixell celebra cinc anys de vida i durant tot aquest cap de setmana, el Ball de Diables de Creixell celebrarà l’efemèride.

Va ser el mes de setembre del 2009 quan un grup de creixellencs i creixellenques donaven vida al nostre poble al Ball de Diables de Creixell. Després de preparar trajos, tabals i masses, per les festes de la Minerva d’aquell any, els diables van ressorgir de les tenebres per omplir els carrers d’espurnes, foc i molta festa.

Des de llavors fins ara, el Ball de Diables de Creixell ha volgut recuperar al poble una tradició molt arrelada a casa nostre:  el Ball Parlat. L’estiu del 2010 per la Festa Major de Sant Jaume feien per primera vegada els versots a la plaça.

Des d’aleshores ençà, el Ball es consolida com a entitat que forma ja part important del Seguici Popular de Creixell, introduint també la tradicional Flama del Canigó que cada any es porten fins a la Casa de Cultura Cal Cabaler per poder prendre llum la Nit de Sant Joan. Ara els tancaments de festes es gaudei de les seves coetades.

Les activitats del Ball no es resumeixen només en el món del foc, si mes no la intenció sempre ha estat participar activament amb la resta d’entitats culturals del poble, informa el col·lectiu. La gralla, instrument silenciat a Creixell durant molts anys, va tornar a escoltar-se als cercaviles gràcies a la iniciativa d’aquesta entitat.

També cal esmentar que van portar a terme per primera vegada a Creixell, conjuntament amb altres entitats culturals de la vila,  la Nit de Tots Sants del 2011 el primer Castanyalloween , una nit plena de por i teatre al carrer.

Ara pel seu cinquè aniversari conviden tothom a fer un tast de tot plegat.

Els actes programats són aquests:

Divendres 8 d’agost:

A partir de les 19h pels carrers de Creixell i a la plaça del Mirador: Els pallassos del ball.

A partir de les 22h a la Plaça del Mirador: Ball nocturn dels Gegants de la Vila Gilmundo i  Minerva, portats pels membres del Ball de Diables de Creixell.

Dissabte 9 d’agost:

A partir de les 19h: Tast de Tradiicons Populars a la Plaça del Mirador.

Tastet amanit pel Ball de bastons de La Riera de Gaià i La Murga Barcelona Flipando en Colores (Ball argentí)

A partir de les 22h: Nit de Foc a la Plaça del Mirador.

Diumenge 10 d’agost:

A partir de les 19h: Jocs infantils per diables a la Plaça del Mirador.