.

.

TOTS 21

Una de les cales del Cap de Salou, aquest mes de gener. Foto: Tarragona21

Una de les cales del Cap de Salou, aquest mes de gener. Foto: Tarragona21

Segons una consulta sociològica encarregada per l’Ajuntament de Salou sobre “percepció ciutadana de l’estat de la ciutat”, el 88% dels enquestats que consideren que a Salou s’hi viu bé i que hi ha una bona qualitat de vida.

Segons l’estudi, si es compara la qualitat de vida actual respecte fa 4 anys (2009), és conclou que el 64% dels enquestats tenen una percepció principalment positiva de l’evolució i consideren que s’ha mantingut, inclús millorat (21%).

També destaca la dada sobre qui creuen que són els responsables dels canvis positius i millora, i s’asenyala a l’Ajuntament, els ciutadans i l’alcalde, per aquest ordre. Els consultats que creuen que ha empitjorat el nivell de vida en responsabilitzen majoritàriament a la situació econòmica.

L’estudi marca també que els principals problemes percebuts majoritàriament pels consultats (més del 50%) són la situació econòmica i l’atur, i en menor mesura alguns aspectes de manteniment urbà.

Respecte al nivell de “coneixement” de projectes previstos al municipi, els consultats destaquen BCN World (93%), avinguda a les vies del tren (75%), i la futura estació de Salou a la parada de PortAventura (63%). I com a projectes considerats més importants destaquen BCN World (66%), l’eliminació de les vies del tren del nucli urbà (64%), i el Sector 03 (42%).

El treball de camp es va realitzar entre el 17 i el 24 de novembre de 2014 via telefònica, en una mostra de 502 individus representatius, a partir dels 18 anys, segons zona de residència, edat, sexe i nivell d’estudis. L’estudi va ser realitzat pel Gabinet CERES.