.

Avui s'ha presentat el cartell del festival. Foto: Joan Marc Salvat

Avui s'ha presentat el cartell del festival. Foto: Joan Marc Salvat

Altafulla omplirà de músca tots els caps de setmana, des del 26 de juliol fins al 23 d’agost, entre la programació de l’Altacústica i el Festival Internacional de Música, que s’ha presentat aquest divendres. La plaça de l’Església serà, precisament, l’escenari que acollirà els sis concerts a partir de les 10 de la nit, en els quals destaca la voluntat de fer “populars” les grans peces de la música clàssica.

En la seva 27a edició, un dels principals reptes del Festival Internacional de Música d’Altafulla és “ampliar la xifra d’assistència i el taquillatge”, tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Jordi Molinera. El motiu, la fuga de patrocinadors privats: “En els últims tres anys hem perdut els patrocinadors més importants i, enguany, ja no en tenim cap”. Així, el festival de música –amb un pressupost que ronda els 25.000 euros– és possible gràcies a l’impuls de l’Ajuntament d’Altafulla, i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

Una de les altres fites que s’ha marcat el regidor de Cultura és aconseguir superar les entrades venudes a través d’internet: “Fa dos anys, una de cada quatre entrades es van vendre per internet; l’any passat, una de cada tres. I aquest any ens agradaria que, almenys la meitat, es compressin per internet”. En concret, les entrades per cada un dels concerts té un preu de 15 euros i, en uns dies, es faran públics els descomptes per als pares i mares dels alumnes de l’escola de música.

El responsable de la programació artística, Claudi Arimany, ha avançat que la programació del Festival Internacional de Música d’Altafulla s’iniciarà el 26 de juliol amb una coral i seguirà el 4 d’agost amb un trio italià que “barreja els tangos de Gardel, el jazz i un toc molt pecular”. Entre les diferents actuacions, destaca l’opció “més pop”, tal i com ha matisat Arimany, el proper 20 d’agost, amb dos cantants i un pianista alemanys que interpretaran les àries de les òperes més famoses i populars.

Joan Marc Salvat