.

Imatge de la presentació duta a terme aquest matí al Mercat Central. Foto: Mauri

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat avui les figures del carilló. Durant aquest divendres i tot el dissabte (Espimsa ha decidit prorrogar la seva estada amb motiu del nombrós públic interessat) s’exposaran al Mercat Central perquè els tarragonins i tarragonines puguin veure-les. El 22 de novembre és la data escollida per inaugurar aquest nou element del Mercat de Tarragona, “coincidint amb la campanya de Nadal”, ha avançat la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. I ha afegit: “Avui els tarragonins podran fer-se la foto amb el carilló. És un dia especial on tothom podrà gaudir d’aquesta experiència que no es podrà tornar a repetir”. El joier Joan Serramià, autor de les figures, ha manifestat sentir-se “molt content i emocionat” per contribuir a fer història amb el carilló.

Les figures tindran la tridimensionalitat i l’alçada màxima que permeti l’espai on aniran instal·lades, que és de 100 cm i l’amplada de 30 cm aproximadament. Les figures tindran dos moviments, el longitudinal i el rotacional:

  • Moviment longitudinal al llarg d’una circumferència que estarà a sobre de la plataforma de subjecció que sortirà de dins la façana del Mercat en sentit horitzontal i que es tornarà a amagar de nou.
  • Moviment rotacional, que serà a partir del mateix eix de la figura.

A les 12 del migdia, s’obriran dues portes de l’actual façana per sota de l’esfera del rellotge i deixaran sortir una plataforma rectangular amb una base circular a sobre, que serà la base de rotació longitudinal de les figures.

El primer a sortir serà el Nano capità, ja que la seva mida li permet passar per sota l’esfera en el desplaçament horitzontal. Posteriorment aniran desfilant, l’Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita i finalment el Lleó, que per la seva grandària, com també passa amb el Nano Capità, ha de poder passar per sota l’esfera.

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble ‘Amparito Roca’, peça emblemàtica i protagonista musical de la nostra festa major de Santa Tecla.