TOTS 21

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra durà a terme, el proper 17 de novembre, l’acte de lliurament dels guardons d’arts plàstiques que s’han convocat dins la XX edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra. Tindrà lloc al Pati del Castell, a les 20 h. La cerimònia serà conduïda pel periodista torrenc Gerard Recasens i comptarà amb l’actuació de la companyia Ytuquepintas, amb «Somnis de Sorra», espectacle multidisciplinari que combina art amb sorra, circ, música en directe, marionetes de gran format i pintura ràpida. Només amb les mans i sorra sobre un vidre, l’il·lustrador, amb projeccions en una gran pantalla, crearà històries que ompliran d’emocions, passant per diferents atmosferes, només amb un moviment de les seves mans. Després de l’entrega de premis, s’inaugurarà una exposició amb obres presentades a les diferents convocatòries que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart fins al 30 de novembre.

Les dades de participació han estat les següents:

V Premi de Gravat Xilogràfic La Torre de l’Encenall:

Categoria adults: 66 treballs, procedents de països com Argentina, Turquia, Índia, Polònia, Rússia, Montenegro o Catalunya. Dotació: 1.000 €.

Categoria juvenil: 11 treballs, procedents de Torredembarra, Turquia i Polònia. Dotació: material per a gravar.

Categoria infantil: 12 treballs, procedents de Torredembarra i Turquia. Dotació: material per a gravar.

Patrocinador: Arxiu Municipal de Torredembarra.

VIII Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura:

4 treballs presentats. Dotació: 1.000 €. Patrocinador: Regidoria de Turisme de Torredembarra.

XVII Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia:

172 treballs presentats amb la temàtica sobre l’exclusió social, la vulneració dels drets humans, les poblacions de refugiades o immigrants, l’acollida i integració social, la cooperació internacional, els col·lectius exclosos, la dinamització comunitària o el treball d’inclusió. Dotació: 500 €. Patrocinador: Regidoria d’Acció Social.

XVII Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura:

16 obres presentades. Dotació: 1.000 €. Patrocinador: Centaño Management d’Espectacles.