.

.

TOTS 21

Avui al matí el director general de Centres Públics ha visitat l’Institut Escola amb l'alcalde del Catllar

Avui al matí el director general de Centres Públics ha visitat l’Institut Escola amb l’alcalde del Catllar

El Departament d’Educació i l’Ajuntament del Catllar han acordat la construcció d’un nou edifici de secundària de l’Institut Escola L’Agulla, que s’edificarà al costat de l’escola, atès actualment el centre està ubicat en dos edificis separats amb una distància de 1.500 metres. Això permetrà que els alumnes de secundària, que ara ocupen l’edifici de l’antiga escola L’Agulla, estiguin junts amb els de primària. Avui al matí el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, conjuntament amb l’alcalde del Catllar, Joan Morlà, han visitat l’Institut Escola. També els ha acompanyat el director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra.

Aquesta setmana el Govern ha aprovat l’acord de col·laboració entre el Departament i l’Ajuntament per a la construcció d’aquest edifici, que també contempla l’Escola Municipal de Música, que s’ubicarà a la planta baixa. L’import màxim previst per a aquesta actuació és de 1.922.434€ -amb IVA-, dels quals el Departament d’Educació n’aportarà un màxim de 750.000€. L’Ajuntament del Catllar es farà càrrec de la licitació, la redacció i l’aprovació del projecte d’aquesta construcció.

L’Institut Escola L’Agulla compta amb 95 alumnes d’educació infantil distribuïts en 6 grups i amb 211 alumnes de primària dividits en 11 grups. Des del curs 2015-2016 el centre ha esdevingut un Institut-Escola i, progressivament, s’hi ha anat implantant els 4 nivells d’educació secundària obligatòria (ESO); aquest curs a l’ESO el centre escolaritza 114 alumnes distribuïts en 6 grups.

Noves construccions al camp de Tarragona
També en matèria de construccions, la setmana passada el Govern va aprovar l’encàrrec de diverses actuacions d’infraestructura escolar a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), que preveu 27 construccions escolars arreu de Catalunya per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mig termini. Les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d’un centenar de mòduls. D’aquestes, 4 es faran a Tarragona: concretament 3 noves construccions i 1 gran adequació.
 
Actuació
Pressupost (euros)
Execució de les obres de nova construcció de l’Institut de Miami A Mont-roig del Camp, de 2 línies d’ESO
3.800.000
Execució de les obres de nova construcció de l’Escola de Maspujols, d’1 línia
3.700.000
Execució de les obres de nova construcció de l’Escola Teresa Godes i Domènech al Montmell, de 7 aules
2.500.000
Execució de les obres de nova construcció i adequació de l’Escola Els Ganxets a l’edifici Ciutat de Reus, d’1 línia
2.000.000
Total         
12.000.000
Paral·lelament a les noves actuacions, el Departament d’Educació ja està impulsant al territori un total de 3 actuacions amb un import de 12.254.775 euros, que són obres que actualment està construint o bé que ja compten amb disponibilitat pressupostària. Són les següents:
Centre
Import
Institut Els Pallaresos
2.575.421
Institut de Roda de Berà
5.145.000
Escola l’Arrabassada a Tarragona
4.534.354
Total
12.254.775
Més acords amb ajuntaments
A banda de les 4 noves construccions i de les 3 actuacions que ja està impulsant el Departament, a data d’avui està treballant per tancar convenis i acords amb un total de 3 ajuntaments més que se sumen al del Catllar:
·         Hospitalet de l’Infant: ampliació de l’aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral
·         Vallmoll: nova construcció de l’Escola Mare de Déu del Roser d’1 línia
·         Vilallonga del Camp: ampliació de la quarta fase de l’Escola Pere Virgili