.

.

TOTS 21

Regidors de Torredembarra durant la constitució de l'ajuntament. Foto: Anna F. Aj. Torredembarra

Regidors de Torredembarra durant la constitució de l’ajuntament. Foto: Anna F. Aj. Torredembarra

No hi ha hagut sorpreses de darrera hora. Tal com estava previst Eduard Rovira, d’ERC, ha estat proclamat alcalde en primera volta amb el vot dels nou regidors que conformaran el nou equip de govern. Són els 4 d’Esquerra Republicana, 3 del PSC i 2 de l’Alternativa Baix Gaià, informa Ona La Torre.

La resta de regidors s’han abstingut o han votat a favor dels seus propis candidats. Aquest darrer és el cas de Ciutadans, Convergència i el Partit Popular. La CUP i Avui Democràcia no s’han postulat a l’alcaldia, si bé tampoc han donat suport a la candidatura de Rovira.

El plenari d’avui ha permès visualitzar una imatge històrica que no s’havia vist mai en democràcia a Torredembarra: la d’un alcalde sortint entregant la vara de comandament al seu successor.

Ja com a alcalde, Eduard Rovira, ha dit que és conscient de la gran responsabilitat que assumeix. Literalment ha dit que assumeix l’”honor de ser alcalde, conscient de les dificultats que comporta i més tenint en compte la situació convulsa d’on ve Torredembarra”. Rovira s’ha definit com a algú a qui li agraden les coses clares i que actua sense embuts. S’ha compromès a seguir sent el mateix, a estar atent a les necessitats dels torrencs i a treballar amb transparència i consens. També ha afirmat que vetllarà pel procés sobiranista en què es veu immers el país.

Eduard Rovira ha tingut paraules d’agraïment pels votants i pel seu equip de treball i especialment per a la seva família, sobretot per a la seva dona i el seu fill. En aquest moment gairebé se li ha tallat la veu per l’emoció. El nou alcalde també ha bromejat amb Baix a Mar, d’on és fill. Ha recordat que quan va ser escollit regidor per primer cop, fa quatre anys, un pescador li va demanar que vetllés per la regidoria. Algú li va respondre que, per prudència, segurament no ho faria. Per això li ha dit a la gent de Baix a Mar: “Atxutxeu-me si veieu que us tinc abandonats”.

En el seu discurs de presa de possessió Eduard Rovira també ha donat alguns detalls sobre la nova organització municipal. Ha explicat que les negociacions dels darrers dies s’han centrat a configurar unes regidories transversals, que estiguin obligades a comunicar-se entre elles i a treballar d’una manera coordinada. D’aquesta manera es vol posar fre als afanys de protagonisme i a la descoordinació dels departaments.