.

.

TOTS 21

Carla Aguilar-Cunill, amb el portaveu d’ERC, Xavi Puig, en una imatge recent

En Comú Podem de Tarragona se’n va a l’oposició municipal carregant les bateries. ‘Hem estat expulsats’ per ERC i els seus nous socis, la CUP i Junts x Tarragona, ha afirmat. La portaveu i fins ara primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha comparegut davant la premsa sense el seu company Hermán Pinedo després de l’anunci fet per l’alcalde Ricomà de l’ampliació de l’acord de govern municipal a Junts x Tarragona i la CUP.

L’entrada de Junts és considerat pels Comuns com un casus belli que ‘trenca el govern’ i el responsable únic és ERC i els seus aliats. La decisió suposa ‘trencar molts ponts i consensos’. Tènicament, és ECP qui marxa, però ERC ‘sabia’ que l’entrada de Junts els enviava a l’oposició, en una decisió que van prendre les assemblees de militants d’En Comú i de Podem.

De ‘sorpresa’ ha titllat Aguilar-Conill la decisició d’ERC presa ahir nit i materialitzada aquest matí ja que ‘se sabia de feia molt’ que ECP no volia governar amb Junts, que suposa ‘un retorn a l’Ajuntament de les polítiques neoliberals i de dretes’.

A partir d’ara, ECP se sent lliure per ‘assegurar les polítiques a les que ens havíem compromès’, és a dir, ‘per assegurar una Tarragona social, feminista, sostenible i cuidadora. Garantirem que aquestes línies siguin vigents i que no passin altres coses’, ha etzibat la regidora. ECP estava disposada al canvi de regidories en el nou cartipàs, però no ‘a un caixa o faixa’ com defineix l’acord ERC-Junts-CUP.

La marxa a l’oposició afectaria al seu company Hermán Pinedo -ex Podem-. Aguilar-Cunill ha afirmat que implica ‘al grup municipal’, sobre el que s’especulava avui si es mantindria al govern. De fet, el regidor no ha acompanyat Aguilar-Cunill a la rod informativa on ha anunciat que passen a  l’oposició i a mesura que passen les hores creix el neguit a ECP. Segons ha sabut Tots21, els Comuns haurien rebut la informació extraoficial que Pinedo es queda a l’equip de govern.

J. Garcia