.

.

TOTS 21

Xerrada de Nous Horitzons ahir divendres

Xerrada de Nous Horitzons ahir divendres

En un acte organitzat per la Fundació Nous Horitzons aquest divendres a l’Institut Municipal d’Edució de Tarragona, Eloi Nolla d’Ecologistes en Acció i Carlos Bravo de Salvia, van fer un repàs a la situació de les Centrals nuclears i en particular de les catalanes.

Eloi Nolla es va centrar en la necessitat de fer una campanya amb motiu del 25 aniversari de l’accident a la C.N. Vandellòs I que es commemora l’any vinent, que demani un calendari definitiu de tancament de les Centrals Nuclears de l’Estat Espanyol tal com han fet altres Països com Alemanya. “L’accident de Fukushima ha arruïnat definitivament la credibilitat d’aquest tipus d’energia per fer electricitat”, va assegurar .

Carlos Bravo va incidir en el “mal funcionament” de les centrals nuclears catalanes i amb les normatives legals que des de els diferents Governs s’han fet i es segueixen fent per “protegir els interessos del ‘Lobby’ nuclear”. L’episodi de corrosió del sistema de refrigeració de Vandellòs II denunciat en el seu dia per Greenpeace i la pluja de partícules de la Central Nuclear d’Ascó, van ser explicades en detall i precisió per part de Carlos Bravo.

Tots dos ponents varen coincidir en el fet de que l’anunci fet per la Sociedad Nuclear Espanyola d’allargar la vida de les C.N. de l’Estat fins als seixanta anys “a part de ser un disbarat també és una amenaça seriosa per la salut i seguretat de les persones i per tant mereix una resposta de la ciutadania al carrer amb motiu del 19 d’octubre, data de l’aniversari de l’accident de Vandellòs I”.