.

Una imatge de voluntaris de Creu Roja

Una imatge de voluntaris de Creu Roja

Al llarg del 2013 entorn a unes 30.000 persones van ser ateses a la demarcació de Tarragona per part de la Creu Roja  segons la memòria anual presentada avui al matí.

La tasca del voluntariat ha estat important, destaca la coordinadora provincial, Anna Sabaté. La xifra sobrepassa les 2.500 persones i els més 17.000 associats.

Els programes vinculats a l’atenció dels col·lectius afectats per la crisi i els infants són amb que més es treballa. En aquest últim cas se’n beneficia un de cada tres. Sabaté afirma que la situació és complicada i creu que hi ha temes, com l’accés a l’alimentació, que s’haurien de poder normalitzar.

Pel que fa a les persones que s’acullen als serveis que proporciona l’organització, la coordinadora provincial destaca que “no hi ha un perfil majoritari”. No obstant, un alt nombre de famílies són monoparentals i el 60% dels casos atesos són famílies autòctones.

A banda, la Creu Roja ha reforçat les accions que promouen la integració de les persones amb els itineraris d’ocupació han aconseguit una mitjana d’inserció del 45%. A nivell dels serveis de socors i salut, l’any passat ja es van atendre al voltant de 23.000 persones.

D’altra banda, la teleassistència mòbil de la Creu Roja va atendre gairebé 1.000 dones víctimes de violència de gènere.