.

Berni Álvarez donant ordres a l’equip. Foto: CBT

Dura derrota de l’Ibersol CBT a la pista de l’Albacete Basket (80-62). Els dos conjunts han ofert una primera part molt igualada, amb alternances en el marcador i competint cada acció. En tornar del descans, els locals han trencat el partit i, amb molta confiança, han jugat a plaer. El millor jugador de l’Ibersol CBT ha estat Jaume Zanca, amb 11 punts, 10 rebots i 16 de valoració.

Dos triples de l’Albacete servien per donar inici a un partit igualat al principi. Les ràpides transicions dels blaus i un triple de Jaume Zanca posaven la mateixa xifra al marcador (9 – 9). Els locals es mostraven més intensos però els de Berni, poc a poc, anaven trobant-se més còmodes sobre el parquet. Duch capgirava el marcador per primera vegada des de la seva posició preferida (14 – 15), mentre el nou jugador blau, Dejan Bjelic, disposava dels seus primers minuts. L’Ibersol CBT posava una marxa més en el darrer minut, amb dos triples consecutius de David Fernández i Manu Zázquez, i una defensa que deixava sense opcions els locals, per anotar-se el primer quart per 17 a 21.

Amb més encert, l’Albacete aconseguia retallar diferències i posar-se amb dos punts d’avantatge (27 – 25). Berni ordenava una defensa des de camp propi i els seus responien amb intensitat. Esgotaven possessió dels locals i Duch tornava a igualar el marcador, a 30. Però serien els manxecs els que arribarien més frescos al descans, imposant el seu ritme i fent valer el seu físic, marxaven a vestidors amb tres punts de renda (38 – 35).

El tercer quart començava com el primer, amb un triple de l’Albacete i un parcial de 7 a 0 que posava una diferència de +10 pels locals, (45 – 35). L’equip anotava després d’un triple local però no era capaç d’encadenar accions en positiu. L’Albacete aprofitava el desconcert blau per obrir més escletxa (+15), fins que Manu Vázquez convertia un 3+1 que volia donar oxigen als seus però que era replicat amb triples a l’altre costat de la pista (60 – 41). Mentre els blaus abusaven del tir exterior sense encert, els locals, amb confiança, provaven i anotaven pràcticament a plaer (66 – 43).

Una gran acció personal de Zanca donava el tret de sortida al darrer quart, i a la vegada es convertia en el jugador referència en atac. Els cinc punts dels blaus portaven la seva signatura, mentre que la defensa acompanyava recuperant pilotes i deixant els locals sense anotar durant més de tres minuts (66 – 49). L’Albacete no perdia la confiança i despertava amb quatre punts consecutius i controlant clarament el ritme de partit. Dos triples seguits de l’Ibersol CBT intentaven donar una altra cara a l’equip tarragoní, que acabaria cedint i caient per 80 a 62.

Berni Álvarez: “Això és responsabilitat mia i ho assumeixo”

Després del partit, el tècnic Berni Álvarez ha et una piulada al seu compte de Twitter en la qual considerava “evident” que “la situació de l’equip no és bona tant física com mentalment. Venim d’una època complicada i quan les cames no ens donen per a més, la mentalitat és clau. Això és responsabilitat mia i ho assumeixo. Esforç, treball i compromís és l’únic camí”.