TOTS 21

Marta Galimany. Foto: Carrerlliure

Tarragona estarà representada per dues dones esportistes en les olimpíades de Tòquio 2021, que comencen el dia 23 de juliol. Una guia d’apostes anomenada Kelbet ha realitzat aquest treball de recerca a nivell nacional per a conèixer la representació en totes les províncies.

Es tracta de la vallenca Marta Galimany, en marató, i l’ampostina Aina Cid Centelles, en rem.

Per part seva, Catalunya comptarà amb representació en atletisme (8), bàsquet (6), handbol (6), ciclisme (1), futbol (4), gimnàstica artística (4), golf (1), halterofília (1), hípica (1), hoquei (15), natació (9), waterpolo (17), pentatló modern (1), piragüisme (2), rem (2), tennis de taula (1), triatló (1) i espelma (4).

En total, 84 esportistes de Catalunya, 38 homes i 46 dones, ho donaran tot per l’or en la màxima i més variada competició esportiva del món.

Catalunya, Madrid i Andalusia, les més olímpiques

Catalunya és la comunitat autònoma amb més esportistes a Tòquio 2021 i compta amb 84 classificats. 1 de cada 4 representants espanyols prové de Catalunya.

Barcelona és, a més, la província amb un major nombre de dones classificades. 40 dones lluitaran per l’or en les seves respectives disciplines i categories. El nombre de barcelonins homes classificats és 33.

La Comunitat de Madrid és segona en aquesta classificació, amb 38 olímpics, encara que en aquest cas la xifra de representació femenina cau a 15 dones.

Andalusia és la tercera comunitat espanyola més olímpica amb 33 esportistes, 16 d’elles dones.