.

.

TOTS 21

La neu manté tallades aquest dijous la TV-3021 de Rasquera a Cardó i la TV-3111 de Llaberia a la T-311, a la Ribera d’Ebre. Segons la Diputació de Tarragona, el gel també ha obligat a tancar els últims 150 metres de la TP-3211 de Riudecanyes al Castell d’Escornalbou (Baix Camp). A la Conca de Barberà es recomanen cadenes per la TV-7044 de la Riba a Farena per plaques de gel, així com a la T-222 de Passanant a la T-233 i a la T-234 entre Passanant i el límit amb Lleida, en aquest cas per neu amuntegada. El gel o la neu també es mantenen a la T-711 de Gratallops a Torroja del Priorat, a la T-740 de Falset a Porrera i a la TV-7046 de l’Albiol a la C-14, per la qual cosa també es recomanen cadenes.

Un vehicle llevaneus, en una de les carreteres de les nostres comarques. Foto: Tarragona21

Un vehicle llevaneus, en una de les carreteres de les nostres comarques. Foto: Tarragona21

La Diputació de Tarragona continua la seva tasca de neteja a la xarxa viària local afectada per la neu, per tal de resoldre incidències en diferents punts de la xarxa viària que gestiona al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El conseller Vila diu que es va actuar ‘correctament’ tot i el caos a la carretera

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha manifestat aquest matí a RAC1 que la Generalitat va actuar “correctament” en la jornada de col·lapses a les carreteres i autopistes per la forta nevada de dimecres, amb la decisió d’obrir barreres a les autopistes de la seva responsabilitats, i la afirmat que, en canvi, l’Estat reaccionà “amb lentitud” en les autopistes de la seva competència. Vila també ha dirigit crítiques a les concessionàries d’autopistes. Nombrosos conductors van quedar atrapats en elles.

Vila ha assegurat que en un país “on neva poc” no era adient fer un gran desplegament preventiu i també que aquest suposa més cost. El conseller ha defensat la “prudència” amb la que es va desplegar el dispositiu i ha reconegut que el Servei Meteorològic de Catal