.

.

TOTS 21

Foto de família dels participants a la trobada

Dow Chemical Tarragona va rebre, dissabte passat al matí, prop de 160 habitants de La Pobla de Mafumet que, en el marc de la seva Festa Major d’hivern, van complir un any més amb la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó.

De fet, amb aquesta ja són 35 les edicions que suma aquest acte imprescindible en el marc de les celebracions de La Pobla en honor a la seva patrona, i que any rere any permeten a Dow obrir les seves portes per rebre la comunitat pobletana.

La visita consisteix en la reunió d’amfitrions i convidats al punt simbòlic on, fins l’any 1801, les runes de l’ermita de Sant Joan del Codony van acollir la imatge de la Mare de Déu del Lledó, la patrona de La Pobla. Es tracta d’una talla de fusta del segle XIII que actualment és venerada a l’església parroquial del municipi.

Moment dels parlaments al monòlit del Lledó

Els terrenys que acollien les runes de l’ermita són els que actualment ocupen les instal·lacions de Dow Chemical al polígon nord. De fet, des de la seva implantació en terrenys pobletans ara fa 35 anys, s’ha mantingut la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó per part dels veïns i veïnes del municipi pobletà

D’altra banda cal recordar que, ara fa dos anys, el monòlit va canviar d’ubicació, degut als imprescindibles treballs tècnics que Dow va haver de realitzar en l’entorn del seu cracker. Aquesta situació va permetre extreure el monòlit de la zona més industrial de les instal·lacions de Dow i reubicar-lo en un punt privilegiat del recinte de la companyia, ja que el seu compromís era mantenir el monòlit dins dels seus terrenys i, per extensió, dins dels terrenys que antigament ocupava l’ermita de Sant Joan del Codony. Així, el monòlit gaudeix ara d’una situació privilegiada a la zona enjardinada d’accés a les oficines de Dow, en un indret més visible, accessible, còmode i segur per a les tradicionals visites que els pobletans i pobletanes realitzen any rere any coincidint amb la seva festa major d’hivern.

Pel que fa a la visita realitzada aquest passat dissabte, la comitiva pobletana va estar encapçalada pel seu alcalde, Joan Maria Sardà, així com per la resta del consistori i pel rector de la parròquia de La Pobla. Tots ells, junt amb els veïns i veïnes inscrits per a la visita, van ser rebuts pel director del complex industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol, així com pel director de Sostenibilitat i Infraestructura, Ignasi Cañagueral; de Comunicació i Relacions Institucionals, Pitu Boronat; i del Complex Nord, Eduardo Gadea. Amfitrions i convidats van compartir aquest tradicional i emotiu acte de visita, pregària i ofrena floral al voltant del monòlit.

Un cop finalitzat l’acte litúrgic, els assistents al mateix van compartir un esmorzar abans d’iniciar una visita guiada per les instal·lacions de Dow, que van incloure detallades explicacions sobre els procediments i els productes que tenen lloc a la companyia.

Un cop completada aquesta visita, els responsables de Dow van oferir als seus convidats pobletans un vídeo sobre la història de Dow i sobre la història del monòlit, en una jornada de portes obertes que va finalitzar amb uns breus parlaments del director del complex industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol, i de l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, abans d’accedir a la cantina de derivats on tots plegats van compartir un dinar. Durant el mateix, els veïns i veïnes de La Pobla van ser obsequiats amb una mostra de productes elaborats per la companyia.