.

.

TOTS 21

Imatge dels premiats. Foto: Cedida

La reconeguda Guia Gourmand 2021 s’ha presentat oficialment al restaurant Caravista de Lleida. L’acte l’ha apadrinat el xef Xixo Castaño, del restaurant Malena, de Gimenells, a La Terra Ferma 1 (estrella Michelin). Un esdeveniment on hi ha estat presents Paco Cerdà, Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, el Diputat Jordi Verdú i el Director de l’Escola d’Hostaleria de Lleida, Xavier Tarragona.

La Guia Gourmand, tot un clàssic del periodisme gastronòmic català i que encapçala el periodista Fèlix Llovell, juntament amb Ramón Segú, fotoperiodista, ha lliurat els guardons en la seva 30 edició corresponent al 2021. Els premiats d’enguany ha sigut els següents:

– Xef de l’any 2021: Mateu Blanch, del restaurant Caravista, de Lleida.

– Restaurant de l’any 2021: L’Original “Experiències gastronòmiques”, de Cambrils.

– Restaurant Revelació de l’any 2021: Ferran Cerro Restaurant, de Reus.

– Celler de l’any 2021: Celler Raimat, de Lleida.

Acabat el lliurament Mateu Blanch ho ofert als assistents un excel·lent dinar.

Recordem que la Guia Gourmand, www.guiagourmand.cat ofereix la informació i eines tan útils com la geolocalització de l’usuari o el filtrat dels diferents establiments, restaurants i hotels, per tal d’accedir amb més precisió i velocitat les recerques desitjades.

Aporta, en definitiva, una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, per l’autor de la Guia en les visites anuals que realitza en els establiments. Incorpora els millors restaurants i hotels de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès gastronòmic i turístic, incloent també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Costa Blava francesa, Mònaco, París i Selva Negra. En total, informació d’uns 500 establiments que interessen al “Gourmand”.

Els restaurants es puntuen després de la visita als mateixos amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Decoració i marc físic màxim 2 punts. Celler màxim 1 punt. Servei i detalls, màxim 1 punt. La màxima puntuació suma 10. S’atorguen els símbols “Gourmand” fins a un màxim de 5 (similars a les “estrelles” de Michelin o els “sols” de Repsol), segons la puntuació.

Els millors restaurants de Catalunya qualificats amb 5 “Gourmands” són: El Celler de Can Roca, de Girona; Via Veneto, de Barcelona; Caelis by Romain Fornell, de Barcelona; Cinc Sentits, de Barcelona; Disfrutar, de Barcelona, ​​Lasarte, de Barcelona; Les Cols, d’Olot i Miramar, de Llançà.

Helder Moya