.

El Nàstic ha arribat al descans perdent ja per 0-2. Foto: Nàstic

Tercer partit de la temporada i només dos punts de nou possibles. El Nàstic ha sumat aquest vespre la primera derrota, a casa i contra l’Intercity, per un 1-3 que fa mal al projecte. Entre altres coses perquè els tarragonins sumen ja 6 gols en contra. Segons els resultats d’aquesta jornada, els granes poden acabar en posicions de descens. Decepció a la graderia, a la banqueta, i a la plantilla perquè el Múrcia ja és líder provisional amb 7 punts. Un lloc al qual aspira el Nàstic, encara que la resta d’equips de la categoria no són ovelles sinó més aviat llops. I per ser-ho, als granes els falta mala llet i els sobre massa tebiesa defensiva.

Raül Agné ha canviat no el dibuix, però si els artistes, donant entrada a fins a quatre cares noves a l’onze titular respecte a l’empat in extremis al camp de La Nucía. Tirlea, Montes Arce, Aarón Rey i Guillermo han vist premiades les seves actuacions al camp de La Nucía en una mena de revolució de butxaca. El canvi ha sumat dinamisme al 4-4-2 de tota la vida, i el primer quart d’hora ha estat prometedor. Aarón i Marc Álvarez s’intercanviaven posicions en atac, Nil s’incorporava amb criteri a l’atac i Guillermo tenia la primera oportunitat del partit al minut 6. La seva rematada, a centrada precisament de Nil, sortia llepant el pal.

Els locals posaven intensitat i ritme. Els alacantins feien la sensació d’estar aculats. El futbol és un miratge on res acaba sent el que sembla. Etxaniz ja havia avisat en dues ocasions, però en el primer xut a porteria del seu equip la clavava al fons de la xarxa. Era el minut 21 i aprofitava una gran pilota a l’espai que ha descolocat a tota la defensa per fer-se veure. Poc més de 60 segons més tard, Guillermo obligava Manu Herrera a intervenir i la sensació era que es podia sortir del pou. Però en el primer córner a favor de l’Intercity, Xemi pentinava a barraca al primer pal davant la passivitat general.

El més greu no era el 0-2, que ja feia mal a les costelles. El realment preocupant era que els visitants han guanyat confiança i han estat a punt de sentenciar l’encontre i enviar la segona part a la paperera. Angong feia màgia per quedar-se sol davant Manu al minut 27, pecant d’egoista i desaprofitant la posició més avantatjosa d’Etxaniz omnipresent. I al 31, una centrada de Nsue era rematada de cap per un Pol Roigé sense enemic a la vista des del punt de penal. Sortia a centímetres del pal. Finalment, Etxaniz malbaratava una altra ocasió al minut 33. La sortida de Manu l’obligava a escorar-se i el seu llançament era interceptat per Quintanilla.

La impressió amb la qual s’arribava al descans és que en matèria defensiva l’equip semblava haver baixat un esglaó respecte a la temporada anterior. De fet, els homes d’Agné no han aconseguit deixar la seva porta a zero en cap dels tres encontres disputats fins ara. Falta contundència a l’àrea pròpia.

A la represa, el tècnic local ha optat per Pablo Fernández en lloc d’Aarón. Era l’inici d’una transformació de l’equip que ha prescindit d’un Robert Simón massa revolucionat i, per tant, poc precís. El seu recanvi, Andy Escudero, ha estat una transfusió de sang per a Marc Álvarez. El torrenc ha sortit de la cova i han començat a passar coses. Amb Gorostidi ja dins del terreny de joc i entonat per primer cop amb la samarreta grana, l’equip ha posat una marxa més. Una jugada marca de la casa de Marc Álvarez, improvisant amb bon criteri, acabava amb un xut ajustat al pal esquerre. Manu Herrera es lluïa per a repel·lir la pilota i Guillermo marcava en fora de joc d’aquells de tirar línies. Poc abans el porter visitant ja havia desbaratat un esglai provocat per una pentinada amb intenció criminal de Pablo Fernández, i el cop de cap de Trilles al 71′ era refusada, de nou, per Manu i Quintanilla enviava finalment per sobre del travesser.

L’entrenador de l’Intercity, Gustavo Siviero, ja n’ha tingut prou i ha modificat la fesomia del seu equip per acabar jugant amb defensa de cinc. Amb tot i això, el Nàstic ja estava arriscant massa amb una defensa pròxima a l’estat de pànic, i al minut 80 arribava la tercera clatellada. Xemi, sortint del seu camp, es passejava sol per batre Manu García. El públic ha acabat marxant abans del xiulet final, i els que s’han quedat han pogut almenys celebrar el gol de l’honor del Nàstic gràcies a un penal amb expulsió inclosa de Kecojavic per mans (el segon aquesta temporada), transformat per Bonilla.

Alineacions

Nàstic: Manu García, Tirlea, Trilles, Quintanilla, Nil, Eric Montes Arce, Marc Montalvo (Gorostidi, minut 54), Robert Simón (Andy Escudero, minut 54), Aarón Rey (Pablo Fernández, descans), Guillermo Fernández (Bonilla, minut 70), Marc Álvarez

Banqueta: D. Parra, Bonilla, Pol Domingo, Gorostidi, Andy Escudero, Josema, Pochettino, Pablo Fernández, De la Peña.

CF Intercity: Manu Herrera, Emilio Nsue (Kecojavic, minut 73), Rafa Gálvez, Álvaro Pérez, Feroni, Angong (Bellotti, minut 73), Undabarrena, Xemi, Pol Roigé (Guillem Jaime, minut 63), Aarón Piñán (Solde, minut 54), Etxaniz (Cristian Herrera, minut 73)

Banqueta: Gaizca, Guillem Jaime, Bellotti, Carmona, Cristian Herrera, Koffi, Vadik, Solde, Kecojavic, Laguna

Gols: 0-1, Etxaniz (minut 21); 0-2, Xemi (minut 25); 0-3, Xemi (minut 80); 1-3, Bonilla de penalti (minut 90)

Targetes grogues: Pol Roigé, minut 6; Trilles, minut 10; Nil, minut 41; Solde, minut 58; Manu Herrera, minut 74; Pablo Fernández, minut 85