.

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra ha detingut dos homes, veïns de Tarragona de 39 i 44 anys, pel robatori de 160 quilos de cable telefònic del polígon industrial del Francolí als afores de la ciutat. Els fets van tenir lloc el matí del passat 6 d’octubre, després que una patrulla policial detectés una columna de fum en unes naus abandonades davant l’entrada principal de l’antiga Tabacalera. Allí van localitzar tres homes que, en adonar-se de la seva presència, van fugir corrent saltant la paret que donava accés a l’exterior d’un magatzem. Els Mossos van trobar-hi cable de coure cremant dins d’un carro metàl·lic i material que ja havia estat cremat a la vora.

La detenció dels presumptes autors dels fets es va produir uns minuts després al carrer Català Rufa i a la cruïlla del Passeig de la Independència. Els dos homes, segons els Mossos, desprenien una persistent olor de plàstic cremat i les seves mans mostraven signes evidents d’haver manipulat el cable cremat, que procedia d’un robatori aquell mateix matinada al polígon industrial del Francolí. Un dels detinguts, a més, hauria perdut la documentació durant la fugida.

Els dos homes van passar dimecres a disposició del titular del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.