.

El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 124 els casos de coronavirus detectats a Catalunya. Foto: EFE

Salut ha confirmat els primers casos de coronavirus a les comarques de Tarragona. Segons avancen la adena SER i Diari Més, en les darreres hores s’han confirmat fins a quatre casos de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Es tracta d’una dona de 79 anys resident a Vilafortuny i la seva filla de 46 anys, també resident a Vilafortuny.

Ambdues o una de les dues va viatjar a Bèlgica, on un dels familiars als quals van anar a visitar havien estat al nord d’Itàlia on havia contret el coronavirus. Les dues es troben aïllades a casa seva i estables i es fa el seu seguiment.

El tercer cas és una dona de 60 anys resident a Salou i el seu marit de 54. L’antecedent epidemiològic és amb un cas de Vitòria. També es troben aïllats a casa i estan estables.

El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 124 els casos de coronavirus detectats a Catalunya i en 1.622 el total de l’Estat. Són dades actualitzades a les 13 hores d’aquest dimarts. Hi ha 35 persones mortes i 135 altes.

El Departament de Salut ha confirmat 24 casos nous de coronavirus avui a Catalunya. Del nombre total d’afectats per la Covid-19, 18 són greus. Del total de contactes, 400 són professionals sanitaris.

Arran de l’epidèmia del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies (ahir es van rebre prop de 18.000 trucades). En aquest context, el Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d’aquesta situació extraordinària. També assenyala que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte; i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.

La Comunitat de Madrid ha arribat ja als 782 positius i continua sent el territori amb més persones contagiades. El País Basc en registra 195 i La Rioja, 144. Aquests territoris són els que han aprovat total o parcialment mesures restrictives com ara el tancament d’escoles i universitats. Catalunya és la quarta comunitat en nombre de positius. Ceuta i Melilla són els únics territoris que no registren de moment cap cas.