.

Un bon Nàstic ha perdonat clares ocasions de gol. Foto: Nàstic

Dos autogols de Juan Rodríguez i un altre de David Goldar a la primera part han sentenciat un molt bon encontre del Nàstic, que així cau eliminat de la Copa del Rei a la segona ronda -32ens de final- contra un rival evidentment superior, un Zaragoza que lluita en zona de play off per pujar a Primera i que no ha portat tota l’artilleria al Nou Estadi, però que s’ha vist superat en molts moments del partit.

Ha estat la malastrugança, com en altres cops, la que ha decantat un matx on els grana gan col.leccionat increïbles ocasions per haver igualat el sorprenent 0-2 de la primera part, sorprenent no pel nivell del rival, enorme, sinó per la manera com s’ha produït la desfeta inicial. A la segona part, un golàs des de fora de l’àrea de Pol Ballesteros ha fet possible somiar amb la remuntada, que per ocasions no serà, però la insistència i les opcions no s’han refletit en el marcador. Ha estat una contra a les acaballes on per obra de Papu, els aragonesos han sentenciat. Res a objectar per part de l’afició -amb notòria presència de seguidors de l’equip rival- i fins i tot s’ha pogut escoltar un ‘Sí, podem’ entre els grana quan s’ha escurçat distàncies.

Després d’una arrencada valenta, ha estat al minut 7 quan Juan Rodríguez ha intentat desviar la pilota a córner llençant-se de manera molt forçada i amb el cap l’ha introduït a dins. Els grana s’han refet i minuts després començaven a sembrar l’ocasions a la porteria rival, amb tres opcions consecutives que de miracle no han entrat, amb xuts de Márquez i un doble cop de cap de Brugui. Tot anava cap a l’empat i ha arribat la segona desgràcia: una centrada perillosa per la dreta del Zaragoza ha acabat amb Goldar fent-se el gol arran de la porteria.

Als segons 45 minuts, el mateix David Goldar, en el minut 52, xutava fregant l’escaire dret de la porteria de Ratón i sis minuts més tard era un gran Thomas Amang, batallador en tot moment, qui es quedava sol davant Ratón després de rebre una bona assistència de Brugui, però incomprensiblement no marcava. Amang seria canviat després enmig de les protestes del respectable.

Amb un públic cada cop més entregat a l’atac constant dels grana, Pol Ballesteros ha fet una obra mestra, col.locant la bimba des de fora de l’àrea fins a l’escaire esquerre del porter visitant. Hi havia vida. Era el minut 70 i en quedaven 20 per fer la proesa de l’empat. La bimba no ha volgut entrar, però, i ha estat el Zaragoza el més llest, sentenciant a quatre minuts del final. Adéu a la Copa, però amb orgull.

Fitxa tècnica

Alineacions:

Nàstic: Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Domingo, Bonilla, Goldar, Márquez, Brugui, Montero (Ballesteros 46’), Amang (Oliva 63’) i Pedro (Pereira 63’)

Real Zaragoza: Ratón, Delmás, Grippo, Guitián, Clemente, Ros, James (Aguado 56’), Blanco (Soro 80’), Papu, Linares (Baselga 70’) i Kagawa

Gols: 0-1, Rodríguez (min. 6) pp; 0-2, Goldar (min. 39) pp; 1-2 / Ballesteros (min. 69); 1-3, Papu (min. 86)

Àrbitre: Daniel Jesús Trujillo Suárez, del comitè territorial de Santa Cruz de Tenerife

Targetes grogues: Domingo, Albarrán, Goldar i Ballesteros