.

.

TOTS 21

L’organització reusenca DomSpain és un dels socis europeus del projecte ‘4 Elements in Arts’. Foto: Cedida

La ciutat de Reus va ser l’escenari d’un esdeveniment cultural inclusiu, amb l’objectiu de promocionar l’accessibilitat a la cultura territorial. L’organització reusenca DomSpain és un dels socis europeus del projecte ‘4 Elements in Arts‘, en el marc del programa Erasmus+ KA2.

La iniciativa pretén fomentar l’apreciació i la consciència de la importància de la cultura i el patrimoni a la Unió Europea des d’un punt de vista inclusiu. En aquest sentit, vol fer el patrimoni cultural més accessible a tots els ciutadans europeus i capacitar els educadors per utilitzar-lo com a recurs per millorar les habilitats lingüístiques i interculturals dels seus estudiants.

Aquesta passada setmana, la seu de DomSpain va acollir l’enregistrament de diversos vídeos amb llengua de signes que explicaven diferents obres d’autors catalans i espanyols. Natividad Fornés i Montserrat Fornés, que formen part de l’Associació de Persones Sordes de Cambrils, van ser les protagonistes de les produccions. Natividad Fornés va representar les obres ‘Dama en Sierra Nevada’ i ‘Fuego a bordo’, en castellà, mentre que Montserrat Fornés Ribes va representar en català ‘Descripció del Quixot i els molins de vent’ i ‘Descripció de l’aigua platja de València’.

Aquestes representacions en llengua de signes serviran per aproximar la cultura a un públic més ampli, reforçant així la importància de la inclusió i l’accessibilitat cultural. Es podran veure al web de 4 Elements in Arts.