.

.

TOTS 21

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, Isabel Mascaró, subjectant una fotografia de la dona morta. Foto: Arnau Martínez

Tarragona ha condemnat aquest dimarts al migdia l’assassinat d’una dona a mans de la seva parella amb un minut de silenci a la plaça de la Font.

Els fets van tenir lloc diumenge a la tarda i dilluns els Mossos d’Esquadra van detenir l’home després d’identificar signes de criminalitat al cos de la víctima. El cas està al jutjat de violència de Tarragona i no consten denúncies prèvies entre la parella.

A la concentració hi ha participat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha donat el condol per la família i ha fet una crida a la ciutadania per “assenyalar les conductes” violentes i als agressors. També ha recordat que en l’última dècada s’han produït 125 feminicidis.

Verge ha comentat que els assassinats masclistes “no són inevitables”, i ha demanat a la població la seva implicació per detectar casos en l’entorn familiar, d’amistats o laboral. Ha insistit que és cosa de tots “prevenir les violències masclistes i poder-les erradicar”, sense normalitzar-les i acompanyant a la víctima.

En la mateixa línia, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha indicat que “cal treballar tots junts per acabar amb aquesta xacra, aquesta pandèmia que és veure un degoteig de dones que moren a mans de les seves parelles”.

A la concentració hi ha participat representants de tots els partits polítics, excepte de VOX. Sense anomenar-los directament, Viñuales ha lamentat “aquells grups que neguen una obvietat, és negar una evidència i és la millor manera de mai solucionar el problema.

(Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d’atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d’emergències 112).

També a Reus

D’altra banda, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha presidit aquest dimarts a la plaça del Mercadal, la concentració d’un minut de silenci convocada per l’Ajuntament de Reus en senyal de condemna pel feminicidi de diumenge a Tarragona.

L’Ajuntament reitera el seu compromís en l’erradicació de les violències masclistes, amb aquesta crida a la ciutadania a sumar-se a l’acte.

Redacció – ACN