.

.

TOTS 21

Imatge d'un moment de l'acte. Foto: Cedida

Imatge d’un moment de l’acte. Foto: Cedida

Les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà la DOQ Priorat, la DO Montsant, la DO Terra Alta, així com la DO Catalunya,-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en la segona edició dels Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme enguany des del divendres 26 de juny fins el divendres 7 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius. Aquest cicle arriba enguany després de la bona acollida que va tenir la primera edició l’any passat, segons va explicar el director del serveis territorials de Cultura, Jordi Agràs. “L’any passat va ser una iniciativa pionera i el resultat va ser molt bo. Per aquest motiu no hem dubtat a repetir la iniciativa perquè tots els agents que hi varem participar ho vam considerar un èxit”, ha explicat Agràs en la roda de premsa de presentació que s’ha fet aquest matí als Servis Territorials de Cultural.

La voluntat dels organitzadors, segons ha comentat Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. La selecció dels artistes participants es va fer a partir d’una convocatòria pública oberta als membres de la plataforma Territoris Creatius (www.territoriscreatius.cat) que ha rebut una quinzena de propostes entre les quals s’ha seleccionat les set propostes artístiques que finalment integren Divendres Divins 2015. Tots els artistes, així com els espais patrimonials de la segona edició del cicle Divendres Divins són nous o en cas de repetir ofereixen un espectacle diferent.

Anton Ballvé, delegat territorial dels ST d’Agricultura a Tarragona, ha destacat la importància d’aquests tipus d’esdeveniments que serveixen “per potenciar i reconèixer públicament el treball dels viticultors i dels cellers i alhora, recolzar que els vins que elaboren arribin a les taules de proximitat”.