TOTS 21

Cós de Cavalls de Vila-seca

Cós de Cavalls de Vila-seca

Aquest diumenge 20 de gener milers de persones es concentraran al Parc de la Torre d’en Dolça per tal de seguir el Tradicional Cós de Sant Antoni. Una vintena de cavalls pura sang anglesos provinents de diverses quadres d’Espanya es donaran cita al circuit hípic per tal de participar en les tres curses de cavalls, regulats pel Jockey Club Español.

A les 11 del matí diversos artesans obriran les seves parades al parc i, a partir de les 12 del migdia, començaran les competicions, les quals daten de l’any 1873. Les curses amb les seves respectives distàncies seran les següents:

12.15 h:

1a Cursa. Premi Torre d’en Dolça

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 1.700 m.

13.00 h:

2a Cursa. Gran Premi Ajuntament de Vila-seca

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 2.500m.

13.30 h

3a Cursa. Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca

Galop, cavalls pura sang anglesos – distància 1.700m.

Ja a la tarda, a les 18.00 h, els vila-secans coneixeran un nou element del seguici festiu de Vila-seca, ideat, dissenyat i construït per l’escultor i ferrer vila-secà Antoni Mas. Reflex de les nostres tradicions, el nou element articulat simbolitza una joguina que prové del món dels equins. Diversos infants de Vila-seca seran els encarregats de donar vida i fer bategar el cor d’aquest nou element festiu, al compàs de la música que sempre l’acompanyarà.

L’acte, que tindrà lloc al Castell, comptarà amb la presència extraordinària dels solemnes elements de l’Àliga de Tarragona i el Lleó de Reus. A més, diverses entitats culturals vila-secanes, participaran a l’acte: el Ball de Diables de Vila-seca, la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Trabucaires del Comú de Vila-seca, la Txaranga Band Tocats, els Xiquets de Vila-seca i la Cobla Ministrers del Comú.