TOTS 21

Cartell del programa de contes del Consell Comarcal

Cartell del programa de contes del Consell Comarcal

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana es pot donar continuïtat al cicle que van encetar la tardor del 2013, amb el nou cicle ‘Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’, amb la participació dels municipis de la Riera de Gaià, Perafort, Roda de Berà, Creixell, la Nou de Gaià, Vilallonga del Camp, Salomó, el Catllar, la Canonja, Constantí, el Morell i Torredembarra.

El Consell destaca que «un dels equipaments que ha fet i continua fent un paper fonamental en la vertebració cultural del país és la biblioteca, les biblioteques. No només per la seva tasca “ànima” de catalogació i consulta de llibres, revistes, contes…. sinó per tota l’activitat social que genera al seu voltant. Si bé l’objectiu principal és el foment de la lectura com a eina de coneixement, també, és cert que les biblioteques sempre han tingut una funció de cohesió social fonamental en la nostra societat».

Així, les biblioteques i punts de lectura de la comarca «estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement» sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants. «Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes».

Aquest cicle ha estat programat amb cinc contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. En aquest cas, els contes van dirigits a nens i nenes. La Muntsa, la Karme, la Rat, l’Imma i l’Agustí, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, «saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants». Tots cinc, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de la música “SOL, MI, DO… COM MÉS CONTES MILLOR!”. La Muntsa “Cantem, contant!”, la Karme “La música de la teva vida”, la Rat “Mi, fa, la, històries per cantar”, l’Imma “Això era i no era…” i l’Agustí “Contes de violins”.