.

.

TOTS 21

Joan Díaz

Joan Díaz, alcalde del Catllar per ERC, ha dimitit del seu càrrec i demà dimarts per la tarda se celebrarà un ple extraordinari per escollir el seu successor, segons ha sabut Tarragona21. Díaz va signar el decret de dimissó dijous passat, 26 d’octubre.

En declaracions  Tarragona21, Díaz ha afirmat que “es tracta simplement d’un relleu de persones, un canvi de figures”, que ha situat en el plànol “personal i professional”. Díaz considera que la seva feina professional “no em permetia una àmplia dedicació al càrrec, com es mereixia”. L’alcalde és professor en un institut del Vendrell.

“Quan vaig accedir a l’Alcaldia, les meves circumstàncies eren unes i ara són unes altres diferents”, ha dit en referència a la seva ocupació laboral. “La meva decisió no hi té res a veure amb la situació que es viu a Catalunya, ni amb l’aplicació de l’article 155. Dins de l’equip de govern hi ha plena unitat”, ha subratllat.

Díaz ha afirmat a aquest digital que, malgrat que deixi l’Alcaldia, seguirà com a regidor i s’ocuparà de les àres de Medi Ambient, Governació i Urbanisme: “Ara podré dedicar-hi més temps a les regidories”, ha subratllat.

El substituirà en el càrrec Joan Morlà, d’Units pel Catllar, que forma part de la coalició de patits del govern local. Morlà accedirà aquest dimarts a l’Alcaldia en el decur del ple.

Díaz va ser nombrat alcalde arran d’una moció de censura feta per diferents partits de l’oposició quan es portava un any de mandat, al juliol de 2016, ERC, CiU, ICV i Unicat. La moció va escapçar de l’Alcaldia el socialista Antonio López. El PSC té 4 regidors, per 2 ERC, 2 el PDeCAT, 2 Unicat i un ICV. La suma de l’oposició dona set regidories.

J. Garcia