.

.

TOTS 21

Ja no és notícia, però cal deixar-ne constància. El risc de rebrot i la velocitat de propagació de la malaltia (Rt), els dos indicadors objectivables sobre la incidència del coronavirus, marxen a la velocitat de la llum cap a cims històrics i donen arguments no només per perllongar el període de tancament de bars i restaurants, sinó també per decretar el toc de queda, penúltim pas abans de tornar al confinament total.  A la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, i en només 24 hores, el risc ha passat de 441,39 fins a 515,08. Una escalada que és el resultat de la suma de dues variables. La primera, la mitjana ponderada dels casos positius detectats al territori en els darrers set dies, i la segona, el nombre de proves positives per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Pel que fa a l’Rt, continua el seu creixement i se situa en 1,43 (13 dècimes més que ahir).

Aquest increment exponencial es reflecteix alhora en tots els altres indicadors. El nombre de nous casos detectats per totes les proves (no només PCR) a la regió sanitària és de 201 (ahir va ser de 231), fent un total acumulat des de l’inici de la pandèmia de 9.889. A més, i per segon dia consectiu, es compatbilitzen cinc defuncions provocades directament per la covid-19, sumant-ne ja 472.

El nombre de pacients ingressats en centres hospitalaris supera el centenar i queda fixat en 108 (7 més que ahir), dels quals 20 en UCI (dos més). Un augment que justifica la preocupació sobre una nova saturació del sistema hospitalari del camp de Tarragona i explica la decisió de Salut d’incorporar l’Hospital santa Tecla als centres públics destinats a centralitzar els casos que requereixen tractament.

Accediu a les dades de Salut en aquest enllaç.

Podeu consultar les dades de l’epidèmia d’àmbit espanyol clicant aquí

(Seguirà ampliació)

Redaccio