TOTS 21

La projecció tindrà lloc el dilluns 12 d’abril, a les 19h, a l’auditori de l’Antiga Audiència, i caldrà reserva prèvia.

Dilluns 12 d’abril, l’Antiga Audiència de Tarragona acollirà, a partir de les 19h, l’estrena del documental ‘Mediterranis’, una peça audiovisual que tracta l’organització i les conseqüències dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 des de la seva vessant política. Fins a la data, ‘Mediterranis’ és l’únic documental que s’ha realitzat sobre aquesta competició esportiva que va acollir Tarragona des del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018.

El llargmetratge busca respostes al voltant de la polèmica organització de l’esdeveniment, analitza les expectatives inicials i les compara amb els resultats finals. Els periodistes Rut Queralt i Jan Magarolas i el comunicador audiovisual Marc Colilla, tots tres directors del film, consideren que, després dels Jocs, “hi va haver moltes preguntes sense respondre”. Aquest documental “busca resoldre tots els interrogants que van quedar sobre la taula”.

La relació entre administracions, l’interès de la ciutadania pel projecte esportiu, l’inevitable ajornament i l’herència “amb problemes” que encara arrossega la ciutat protagonitzen aquesta peça audiovisual de 57 minuts que compta amb la majoria dels responsables polítics i tècnics de l’esdeveniment esportiu: des de l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros fins al delegat d’Esports de la Generalitat a Tarragona, Joan Plana, i l’exsecretari general del COE espanyol, Víctor Sánchez. També apareix, per primera vegada davant d’una càmera, l’exsecretari d’estat d’Esports, Miguel Cardenal, que va deixar el càrrec poc després de les desavinences amb Ballesteros arran de l’organització dels Jocs.

A nivell organitzatiu i polític, al documental també surten veus com la del director d’Esports de Tarragona 2018, Ramon Cuadrat; l’alcalde Pau Ricomà; el director del Dossier de la Candidatura, Vicent Añó; i el president executiu de la Candidatura, Mario Rigau; així com també el periodista Rafa Marrasé i el ‘pare’ dels Jocs Mediterranis 2018, Pere Valls.

Al documental es fa palesa la diferència d’opinions entre Josep F. Ballesteros i Miguel Cardenal al voltant de l’ajuda econòmica de l’Estat, es qüestiona la necessitat d’un nou pavelló de gran aforament, es tracta la polèmica de la inauguració i es proposen sortides per al llegat dels Jocs i el futur de les instal·lacions.

Les entrades a l’acte d’estrena són gratuïtes i es poden aconseguir a través de les xarxes socials del projecte audiovisual (Twitter, Facebook i Instagram) fins a exhaurir existències. Es tindran en compte les mesures sanitàries com el gel hidroalcohòlic, la temperatura, la mascareta i el distanciament social.

Redacció