.

.

TOTS 21

Ahir va ser la millor nit per a fer l’Índiu a Reus. Imatge: Reus Cultura

Aquesta és l’agenda de la Festa Major de Sant Pere de Reus per aquest dilluns, amb parada i fonda del programa Vostè primer, de RAC1, a la Casa Rull, sortida del Seguici Petit, berenar popular, Dames i Vells, Varietées de Sant Pericu, sopar popular de bou i arròs i concert de traca amb Lildami i Lágrimas de Sangre.

De 10.30 a 13.30 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, parada de jocs de fusta de la companyia Tombs Creatius amb Colors de Monstre. El joc per crear experiències col·lectives que ens converteixen a tothom en infants. Imaginació d’universos onírics i el talent artístic de l’il·lustrador Carles Porta, proposa una col·lecció que va més enllà dels jocs de fusta: els objectes són escultures que expressen, l’art combinat amb l’artesania obre la porta a tot un món imaginari que alhora de jugar, fa somiar.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, emissió en directe del programa Vostè primer, de RAC1, amb Marc Giró, un programa ple d’humor, cultura, actualitat i irreverència.

13.00 h, a LA PALMA, concert vermut amb FanFarra, amb l’espectacle Fem farra. Preocupats per la poca quantitat de fanfares que toquin en català, aquesta tropa s’ha proposat fer sonar els grans èxits de la nostra música d’una manera fresca i festiva. Amb “El Patumaire”, “El meu avi” o l’última cançó de moda, juguen a fer-nos ballar, cantar i, per què no, fer un beure amb els amics o amb qui acabis de conèixer.

De 17.00 a 20.00 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, parada de jocs de fusta de la companyia Tombs Creatius amb Colors de Monstre.

17.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets, fins a les 22.30 h.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Ràngers i Noies Guia dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges. Oganitza: Borges.

19.00 h, al balcó de la CASA RULL, penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals. A continuació, al JARDÍ DE LA CASA RULL, lectura del manifest i actuació musical. Organitza: H2O Col·lectiu LGTB del Camp de Tarragona i el Punt d’Atenció de la Diversitat Sexual de Reus.

19.00 h, al CARRER DE LA FONT, Ruta de les Bruixes a Reus. Ruta teatralitzada al voltant de Joan Malet, un letal caçador de bruixes que va actuar a Reus l’any 1548. Preu: 3,5 €, reserva prèvia a https://anseducacio.cat/reserva-ruta.

19.30 h, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

20.15 h, al CARRER DE SANT MIQUEL, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

20.15 h, al CARRER DE LA FONT, Ruta de les Bruixes a Reus. Ruta teatralitzada al voltant de Joan Malet, un letal caçador de bruixes que va actuar a Reus l’any 1548. Preu: 3,5 €, reserva prèvia a https://anseducacio.cat/reserva-ruta.

21.00 h, al CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

21.00 h, a LA PALMA, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Amb la col·laboració de DOP Siurana.

21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, mostra de dansa a càrrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, Escola de Dansa del Centre de Lectura i Escola de Dansa Núria Díez.

21.30 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major, i a les 22.30 h, ball de revetlla a càrrec de la Reus Big Band. Organitza: el Bou de Reus, amb la col·laboració de Casa Borrull, Fruites i Verdures Cal Pere, Forn Sistaré i Arròs Montsià.

21.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

22.00 h, al PARC DE LA FESTA, concert amb Lildami i Lágrimas de Sangre. Lildami, amb missatges allunyats de les drogues i el sexisme i una trajectòria intensa, s’ha convertit en el portaveu de la música urbana cantada en català. Lágrimas de Sangre és un dels grups de rap líders en l’àmbitnacional i referents en l’escena hip-hop, amb més d’una dècada actuant amb el seu estil inclassificable i una posada en escena explosiva. Preu: 15 € a entrades.reuscultura.cat.

23.00 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar. El Tomet de Sant Ganxet. Un espectacle ple de sorpreses que acabarà amb un ball de gralles amb el grup Les Antines, DJ Ceba i DJ Guapa i Calvo. Organitza: Tronats de Reus.

Redacció