.

Una de les sirenes del complex petroquímic de Tarragona

Protecció Civil provarà el dijous 16 d’octubre, a partir de les 10.00 hores del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Si algun dia se sent la sirena, cal  tancar-se a l’edifici més proper i tancar portes i finestres.

Les sirenes del Polígon Nord de Tarragona, situades al barri de Sant Salvador (Club de Tir i al costat de l’ accés des de la N-340); Universitat Rovira i Virgili i Polígon Industrial Riu Clar (Dins Lavaflix) sonaran el dia 16 a les 11:20 hores (inici alarma) i a les 11:30 hores (fi alarma).

Les sirenes del Polígon Sud de Tarragona, ubicades a Torreforta (Parc de Bombers i Camp de Futbol Municipal); barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i empresa d’aigües AITASA); barri de Camp Clar (Edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); avinguda de la Independència (al costat d’Eroski); prolongació carrer Joan Miró (al costat del Francolí); zona portuària (dins de l’empresa Kemira Ibèrica S.A); Polígon Industrial Entrevies; Moll de Costa; barri del Serrallo; IES Vidal i Barraquer i Universitat Laboral,  sonaran el dia 16 d’octubre a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma).

El so d’alerta en cas d’accident químic consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Un cop ha passat el risc, sona un senyal continu de 30 segons de durada. El dia 16 d’octubre al matí, dins del simulacre organitzat per Protecció Civil, s’escoltaran els dos senyals.

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També és molt important que no es vagi a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. No és segur quedar-se dins d’un cotxe.

El dia de la prova i en cas d’accident, les autoritats també informaran a través del twitter @emergenciescat