.

.

TOTS 21

Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, posarà en marxa demà dijous la primera edició d’Espais Inerts. Aquest nou festival d’arts en moviment és una producció pròpia comissariada per la gestora cultural Marta Oliveres, i comptarà amb les actuacions de reconeguts artistes del patrimoni escènic contemporani que relacionen l’entorn i el moviment del cos, sis artistes que es deixen influir pel que els envolta i que mai han actuat a Tarragona.

La cita és doble, amb Nico Baixas i Joan Català com a intèrprets al Mercat i a la plaça del Fòrum, respectivament. L’entrada és lliure, sense reserva prèvia.

Nico Baixas, l’home acordió del Cirque du Soleil, artista multidisciplinari fascinat pel moviment de les mans -la seva família era titellaire-, presentarà «Handfluencer», una performance enregistrada a l’interior del Mercat del Fòrum a partir de la memòria de l’espai, un lloc d’intercanvi i contacte.

L’artista i creador Joan Català presentarà ‘Pelat’, una performance que proposa esborrar les fronteres entre la dansa, el circ i el teatre, i que evoluciona a conseqüència de la interacció amb l’espectador. Un diàleg entre l’home i l’objecte que posa la mirada sobre les feines antigues i les tècniques ancestrals fetes a mà, sense mitjans tecnològics.

19:30 h – Mercat del Fòrum
Nico Baixas

20:00 h – Plaça del Fòrum
Joan Català

Redacció