.

.

TOTS 21

El cicle de conferències gratuïtes al voltant de la figura de Joan Miró arrencarà el pròxim dissabte 24 de setembre. Foto: Cedida

 

Emmarcat en el Centenari de ‘La Masia’, el cicle reflexionarà sobre qüestions com la importància del vi en l’obra de Miró o la seva amistat amb l’escriptor Ernest Hemingway

Les conferències, que es faran a Mas Miró, aniran a càrrec de l’arquitecte i comunicador Miquel del Pozo, la periodista Ruth Troyano, l’escriptor Àlex Fernàndez de Castro i l’artista Marta Ricart

 

Continuen aquesta tardor els actes del Centenari de “La Masia” amb un cicle de conferències gratuïtes al voltant de la figura de Miró que arrencarà el pròxim dissabte 24 de setembre, i preveu sessions també l’1, el 8 i el 15 d’octubre. L’objectiu d’aquestes conferències és aproximar-se de manera diferent i reflexiva al Mas Miró, escenari del cicle, i a la importància que va tenir per a l’artista.

El cicle de conferències començarà el dissabte 24 de setembre a les 18 h amb l’artista Marta Ricart i el taller-performance “In Situ. Dins del procés creatiu de Joan Miró”, on es convidarà els assistents a explorar la complexa, profunda i fascinant relació que Joan Miró mantenia amb alguns espais en el seu procés creatiu. El cicle continuarà dissabte 1 d’octubre amb una segona sessió que preveu un tast de vi i una conversa entre la periodista especialitzada en el món del vi Ruth Troyano i la directora de Mas Miró Elena Juncosa Vecchierini, que resseguiran el crit de la terra en l’obra de Miró.

El 8 d’octubre serà el torn de l’escriptor Àlex Fernández de Castro, que explicarà la peculiar i llarga amistat entre l’artista català i l’escriptor americà Ernest Hemingway, amb “La Masia” com a eix.

Per concloure el cicle, l’arquitecte Miquel del Pozo, col·laborador del programa “La Ventana” de la cadena SER, convidarà a veure el quadre de “La Masia” en el seu moment dins la història de l’art, però també a mirar aquesta obra avui, cent anys després, per preguntar-nos on volia arribar Miró.

Totes les conferències tindran lloc a Mas Miró a les 18h de la tarda. L’entrada és gratuïta però és necessari fer reserva prèvia enviant un correu a info@masmiro.com.

Aquest cicle forma part del programa d’activitats de la Fundació Mas Miró per la commemoració dels cent anys del quadre “La Masia”. Un programa en col·laboració amb l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que, amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i l’Associació de Càmpings de Mont-roig del Camp, ressalta la importància d’aquest espai per a l’artista.

Redacció