.

.

TOTS 21

Disset dels divuit regidores i regidors que acaben la seva estada a l'Ajuntament de Tarragona.  Foto: Tarragona21

Disset dels divuit regidores i regidors que acaben la seva estada a l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Tarragona acomiada divuit dels seus vint-i-set regidors amb el discurs comú de la bona sintonia existent al consistori aquests darrers quatre anys. El ple farà un canvi radical on només nou regidors dels vint-i-set actuals repetiran la pròxima legislatura.

En el que ha estat la darrera sessió plenària els regidors sortints han resumit la seva trajectòria en aquests darrers quatre anys i ha servit per mostrar també el consens existent dins del mateix ple. La totalitat dels regidors sortints han destacat la tasca feta pels companys de consistori i han remarcat la bona relació que han mantingut amb l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Els meus amics em diuen ‘Jou’

Un dels regidors del Partit Popular que marxa del consistori com és Josep Acero, ha començat contestant l’alcalde que en aquest darrer ple li podia dir ‘Jou’, nom amb què habitualment els amics anomenen al fins ara regidor popular. Acero ha utilitzat aquesta frase per deixar clara la seva sintonia amb l’equip de Govern tot i la gran diferència ideològica existent.

Quinze dels divuit regidors que marxen han parlat per acomiadar-se del consistori. Només Òscar Busquets i Maribel Rubio (CiU) han decidit no parlar i Pilar Juárez (PP) no ha assistit al plenari.

Els adéus curiosament els ha començat una de les poques cares que repeteix al pròxim consistori com és Arga Sentís (ICV-EUiA), que ha volgut destacar el paper de les dones a l’Ajuntament de Tarragona i el fet que encara no hi haurà un 50% entre homes i dones al proper mandat.

Sentís ha obert la sessió de comiat explicant la bona sintonia existent entre les representants dels diferents partits al ple. Un discurs que han recollit també Victòria Forns (CiU) i Begoña Floria (PSC) en les seves posteriors intervencions. Totes les regidores del plenari han anat vestides de blanc en senyal d’unitat.

Floria, que ha estat l’última portaveu a parlar, ha recordat la unió que va existir entre les dones regidores per la llei de l’avortament.

Segurament els discursos més emotius i esperats els han fet Victòria Forns (CiU), Carles Castillo (PSC) i Pat Anton (PSC). Tres dels que no seguiran per motius ben diferents.

20150610_124002

Les regidores al plenari han triat el blanc per aquesta darrera sessió. Foto: Tarragona21

Torno al món de la Universitat i dels lliurepensadors

La fins ara cap de l’oposició, Victòria Forns (CiU), ha deixat clar per on passa ara mateix el seu futur més proper. Forns tornarà a les seves tasques a la URV, de la qual ha volgut recalcar la seva importància dins de la societat tarragonina. Amb un discurs fort, contundent i segur, Forns ha parlat de reptes de futur del consistori i del que ha significat el projecte que ha liderat en femení al capdavant del grup municipal de CiU.

Torno al món de la Universitat on els lliurepensadors tenim un lloc, un espai de diàleg i de construcció. Sempre m’he sentit lliure en el meu compromís polític”, ha afirmat. Victòria Forns deixa el càrrec després de no poder repetir a la llista de CiU a les últimes eleccions municipals per decisió del mateix partit. De fet, el grup municipal de CiU sencer deixa la seva cadira i dóna pas als tres nou regidors de la federació nacionalista.

Carles Castillo (PSC) ha estat el més contundent amb un discurs directe i de crítica cap al seu partit: “No penso fer un comiat, vol ser un fins aviat. No s’hauria d’oblidar mai que el càrrec és temporal i que després hauries de poder tornar a la teva feina. Vull enviar un missatge cap al PSC, partit al qual estimo i crec que ha de partir canvis en els pròxims temps, cap a una política més transparent i participativa”.  També Xavier Tarrés (PSC), citant Heràclit, ha enviat una recomanació cap al nou consistori amb un mai oblidin l’efímer, tot flueix, però res és permanent”.

I si Victòria Forns i Carles Castillo no anaven a les llistes dels seus partits, cas a banda és el de Pat Anton. La fins ara consellera de Turisme i Comerç deixa el seu càrrec després de presentar-se en el número 10 de la llista socialista. Els nou regidors que tindrà el PSC a l’Ajuntament han deixat fora una Pat Anton que ha marxat augurant un futur esperançador pel Mercat Central, una de les grans obres que s’ha allargat aquesta darrera legislatura.

Victòria Pelegrín i Carme Crespo han estat les que han viscut amb més emoció els seus discursos de comiat. S’hi han emocionat en acabar les seves respectives intervencions. Crespo, tot i reconèixer que de petita no volia ser consellera de l’Ajuntament”, ha agraït els anys que ha treballat dins del consistori i l’acollida que ha tingut dins l’equip de Govern.

Per acabar, Albert Vallvé (CiU) ha posat el toc diferent en el seu comiat amb un discurs amb aires irònics i amb la llicència de ser el més veterà del plenari. Regidor des de l’any 1999, Vallvé ha recordat els gats de la Part Alta, entre Jotas i lo caloret. Ha tingut temps per recordar que la sala de plens segueix sense climatització encara que alguns alcaldes anteriors a vostè, senyor Ballesteros, van prometre que ho farien”, i ha tancat la intervenció lloant la tasca feta els darrers quatre anys pel consistori. L’alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat l’encarregat de tancar un acte emotiu i on ell mateix ha dit que marxava amb molts bons amics d’aquesta legislatura.

REGIDORS QUE MARXEN:

7 CiU (Tots): Victòria Forns, Albert Vallvé, Xavier Quintana, Frederic AdanMaribel Rubio, Robert Vendrell i Òscar Busquets.

4 PP: Judith Heras, Josep Acero, Pilar Juárez i Mariano Herráiz.

7 PSC: Victòria Pelegrín, Joan Sanahujes, Xavier TarrésPat Anton, Paco Zapater, Carles Castillo i Carme Crespo.

Quim P. Casadesús