.

.

TOTS 21

Joan Maria Alias.

Dia amarg per al periodisme tarragoní. Aquest dimarts ha mort als 63 anys Joan Maria Alias, conegut per més d’una i de dues generacions de professionals com l’home tranquil que feia funcionar la sala de màquines de Diari de Tarragona des de la seva condició de sotsdirector. Fill de Vilanova i la Geltrú, va entrar a treballar al Diari en 1985. Sempre amb una paraula amable per als que començaven en una època en la qual encara hi havia tèlex per rebre els ‘despatxos’ d’agència, amb una intuïció pròpia de veterà de mil batalles, disposat a debatre sobre Bertold Brecht o Nietzsche quan el brogit del dia a dia et deixava cinc minuts per fer-la petar i persona de la qual sempre podies esperar un bon consell, el seu traspàs deixa un buit entre tots aquells que el van conèixer i van tenir la sort de poder treballar amb ell braç a braç.

El que va ser redactor, Joan Maria Piqué, se n’ha fet ressò en el seu compte de Twitter. “Ha faltat en Joan Maria Alias, massa jove. Era sotsdirector quan vaig anar al Diari. Bon periodista, bona persona. Home callat, culte, de bon criteri. Havia patit, i se li notava en una tendresa que tenia amb els altres. Em va ajudar molt. Em sap molt de greu. ACS”, es pot llegir a la seva piulada.

El que va ser director del Diari, Antoni Coll, també ha volgut recordar la seva figura amb una piulada al seu compte de Twitter en la qual es mostra “impressionat per la mort sobtada de Joan Alías, que va ser el meu subdirector al Diari de Tarragona, gran persona i molt apreciat amic”.

Que la terra et sigui lleu, company. Ens veiem al Tucan.

Redacció