TOTS 21

Els agents van incautar 2.069 plantes de marihuana. Foto: Mossos d'Esquadra

Els agents van incautar 2.069 plantes de marihuana. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Roda de Berà van detenir el passat dissabte un home de 50 anys i una dona de 44 anys, tots dos veïns de Roda de Berà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut publica en la vessant del tràfic de drogues.

Els fets van tenir lloc aquest dissabte passat quan una patrulla de la Policia Local de Roda de Berà va adreçar-se a un incident on un home estava creant aldarulls. Un cop al lloc, els agents el van portar a casa seva. L’individu, en comptes d’entrar-hi, va marxar i va intentar entrar en una altra casa del mateix carrer que va resultar ser el domicili de la seva germana.

El pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d'EsquadraEl pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d'Esquadra

El pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d’Esquadra

Mentre els agents estaven escorcollant l’home, i ja amb la col·laboració dels mossos d’Esquadra, els policies van veure que al jardí de la casa hi havia un sistema professional de regadiu. A més, van localitzar extractors i altres estris com els que s’utilitzen en el cultiu indoor de marihuana. Llavors, es va contactar amb la germana de l’home qui va confessar que el seu germà li havia sostret, dies abans, les seves plantes de marihuana.

Amb l’autorització de la dona, els agents van accedir a la casa i van comprovar que hi havia tot un sistema per poder fer el cultiu intensiu de marihuana però no hi havia cap planta.

Un dels sacs amb les plantes incautades. Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels sacs amb les plantes incautades. Foto: Mossos d’Esquadra

Per aquests motius, els dos germans van quedar detinguts per tràfic de drogues.

El mateix dissabte i amb autorització judicial, els investigadors dels mossos van fer un registre a casa del detingut ubicada al mateix carrer. A l’interior de l’immoble els agents van localitzar una plantació indoor amb 2069 plantes, làmpades, extractors i tot un sistema de cultiu professional. El pes total de la marihuana és de 358kg.

L'home havia robat les plantes a la seva germana dies abans de la detenció. Foto: Mossos d'Esquadra

L’home havia robat les plantes a la seva germana dies abans de la detenció. Foto: Mossos d’Esquadra

La dona detinguda va ser citada per a un judici al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell aquest dilluns. Pel que fa al detingut, va passar a disposició judicial aquest dilluns i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.