.

.

TOTS 21

L’operació va acabar amb 4 detinguts de nacionalitat albanesa. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil i els Guàrdies Municipals de Riudoms, han dut a terme una operació fruit de la qual han desmantellat una plantació composta per gairebé 800 plantes de marihuana en fase inicial de creixement, 118 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 quilos d’haixix i 1.500 € en efectiu. Finalment es van detenir 4 persones com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació de fluid elèctric.

La recerca es va iniciar a mitjan any, quan un agricultor de Riudoms va posar en coneixement de la Guàrdia Civil que quan realitzava labors agrícoles en un dels seus terrenys de la partida Puig percebia una forta olor de marihuana procedent d’una nau agrícola situada a tocar de la seva propietat.

Després d’establir contacte amb els Guàrdies Municipals de Riudoms, es va poder conèixer que, fins a aquests agents també havia arribat aquesta notícia, acordant continuar les recerques de manera conjunta, descobrint que en una finca agrícola aïllada en el terme municipal de Riudoms l’existència d’elements destinats al cultiu interior de marihuana, com ara dipòsit d’aigua, equips d’aire condicionat i extractors d’aire, dels quals emanava una forta olor característica a marihuana.

La finca agrícola, ubicada en una zona aïllada, s’havia ocupat il·legalment per a establir plantacions de marihuana. Per aquest motiu es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil i Guàrdies Municipals, a fi d’explotar la informació reeixida en la recerca, una vegada obtingut el corresponent manament d’entrada i registre de l’Autoritat Judicial.

La finca es trobava en tot moment custodiada per gossos de presa i en el perímetre interior de la mateixa existia una construcció d’una sola planta condicionada per a albergar plantacions clandestines. L’interior s’havia compartimentat en diferents estades per a albergar les diferents zones de residència/vigilància dels cuidadors, zona de cultiu i zona d’elaboració, descobrint en la zona de cultiu una sofisticada instal·lació amb diferents estades per a acollir les plantacions en les seves diferents fases de creixement amb l’objectiu d’augmentar el rendiment del cultiu i no quedar mai desabastit.

Durant el registre es va procedir al desmantellament de la plantació ‘indoor’ de marihuana composta per 785 plantes, 118 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 quilo d’haixix, diners en efectiu, així com material i efectes que formaven part del complex sistema instal·lat per a l’elaboració i cultiu de marihuana, com a equips d’aire condicionat, extractors, filtres, focus i transformadors.

Per part d’agents de la Guàrdia Civil s’ha continuat amb la recerca de l’organització criminal relacionada amb aquesta plantació, podent verificar que la mateixa pogués tenir connexions
internacionals prosseguint amb aquestes.

L’operació dirigida pel jutjat en funcions de guàrdia de Reus, ha estat duta a terme de manera conjunta per agents de la Guàrdia Civil i dels Guàrdies Municipals de Riudoms, decretant-se per a 3 dels detinguts presó sense fiança.

Redacció