.

Detenció del cap de l'organització desmantellada

Detenció del cap de l'organització desmantellada

La policia ha detingut 32 persones en una macrooperació contra diversos clans de la Camorra napolitana assentats a l’estat espanyol, segons ha informat el Ministeri de l’Interior. Entre els implicats en l’operació hi ha tres dones de nacionalitat colombiana i residents a Reus, totes formen part d’una mateixa família. Una d’elles va ser detinguda aquest dimarts a la tarda, mentre que les altres dues estan acusades de blanqueig de capital. A la demarcació de Tarragona no s’han fet escorcolls a domicilis, però a la resta de l’Estat se n’han realitzat 14 registres a habitatges i empreses.

La macrooperació, dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció, ha permès la desarticulació de diversos clans de la Camorra napolitana assentats a l’estat espanyol. Fins al moment, hi ha 32 persones detingudes, que se’ls acusa dels delictes de tràfic d’estupefaents, blanqueig de capitals, amenaces, extorsions, delictes contra el patrimoni, falsedat industrial i falsedat documental. També s’han intervingut 1.130.000 euros en efectiu, a més de dues armes de foc, balances de precisió, substància de tall, màquines de comptar diner i documentació d’interès per a la recerca i també s’han bloquejat 40 immobles valorats en 8.000.000 d’euros.

Aquests clans estaven assentats en territori espanyol però compten amb ramificacions a Itàlia, Holanda, França i Colòmbia, països amb els quals s’ha mantingut contacte permanent al llarg de tota la recerca, concretament amb la OCRTIS de la gendarmeria francesa, la Guàrdia di Finança, la Polizia di Stato de Nàpols, la policia holandesa i l’Agència Antidroguess (DEA) dels Estats Units. A Itàlia s’han realitzat altres quatre detencions.

La investigació es va iniciar al novembre de 2011, centrant-se en aquests clans que estarien dedicant-se exclusivament a proveir de substàncies estupefaents a altres grups assentats a Nàpols i que, a més, estarien blanquejant a Espanya grans quantitats de diners generades per a la venda de drogues a través d’un complex sistema de societats instrumentals.

En el transcurs de la recerca, els agents van comprovar que els membres d’aquesta organització haurien
exportat el seu model italià i també estarien cometent diversos delictes en territori espanyol. Entre aquestes activitats delictives es troben extorsions i amenaces, delictes contra el patrimoni, falsedat industrial o falsedat de documents.

Al llarg d’aquesta recerca s’han anat succeint les confiscacions, en diferents punts d’Europa, de substàncies estupefaents. En total s’han intervingut 2.800 quilos de cocaïna als clans investigats.

L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.