.

.

TOTS 21

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones i investigat a altres dos per la seva presumpta pertinença a una organització criminal d’àmbit internacional assentada a la província d’Almeria, dedicada al tràfic a gran escala d’haixix, i ha intervingut més 2.096 quilos d’aquesta substància.

La Comandància d’Almeria ha informat en una nota recollida per l’agència EFE que els detinguts durant el desenvolupament de l’operació ‘Pentecostés’ són L.B., de 47 anys, i S.D., de 36, tots dos amb domicili a França; així com F.J.S.M., de 54 i veí de Reus. Els dos investigats són, per la seva banda, persones de nacionalitat francesa.

L’operació es va iniciar el passat mes de maig després que la Guàrdia Civil tingués coneixement de diferents moviments realitzats pels suposats membres d’aquesta organització criminal que traficava amb haixix l’origen era al nord d’Àfrica i el destí final eren altres països europeus, principalment França.

Els agents van identificar els ara detinguts i van ubicar en una nau de la localitat de Ruescas, a Níjar (Almeria), el refugi en el qual aquest grup emmagatzemava la droga.

La investigació ha permès determinar que la banda utilitzava rutes de transport terrestre de mercaderies peribles en què camuflaven la droga que havia arribat a Espanya prèviament per via marítima amb embarcacions ràpides o ocultes en dobles fons de bots d’esbarjo.

Un cop al país traslladaven la droga fins als refugis i la camuflaven entre grans quantitats de productor peribles, en aquest cas patates, les quals anaven a ser traslladades a l’interior de camions fins a la seva destinació final, normalment França.

Les diligències instruïdes per la Guàrdia Civil han estat remeses, juntament amb els detinguts, al Jutjat d’Instrucció número 4 d’Almeria.