.

Imatge d'arxiu de l'AP-7

Imatge d'arxiu de l'AP-7

Els Mossos d’Esquadra han detingut un camioner de nacionalitat lituana i de 43 anys per conduir durant 10 quilòmetres en contra direcció per l’autopista AP-7 al Baix Penedès i superar en vuit vegades la taxa màxima d’alcoholèmia permesa. Després de ser alertats, els Mossos van enviar una patrulla de trànsit per tal que iniciés la recerca del camió i el van localitzar circulant en contra direcció pel tercer carril de la via a una velocitat anormalment reduïda. La patrulla li va fer senyals perquè s’aturés, però el conductor va fer cas omís i va accelerar fins a assolir velocitats superiors als 100 quilòmetres per hora, estant a punt de causar diverses col·lisions amb la resta de vehicles.

Els fets es van produir cap a dos quarts de dues de la matinada del 31 de juliol, quan la policia van rebre l’avís que un camió circulava en contra direcció pel quilòmetre 218 de l’autopista en sentit la Jonquera. Ràpidament, la Sala Regional de Coordinació de Tarragona va alertar una patrulla de trànsit d’El Vendrell, que efectuava un control rutinari per la zona, per tal que iniciés la recerca del camió.

Els agents van localitzar el vehicle circulant en contra direcció pel tercer carril de la via a una velocitat anormalment reduïda, posant en greu perill la resta d’usuaris. La patrulla es va posar paral·lela al vehicle infractor, des de l’altre costat de la mitjana, i li va fer senyals lluminoses i acústiques al conductor per tal que s’aturés al voral. En advertir la presència policial el conductor, lluny d’aturar-se, va fer cas omís a les indicacions i va accelerar fins a assolir velocitats superiors als 100 Km/h. Aquesta imprudència va estar apunt de causar diversos col·lisions entre la resta de vehicles que circulaven per l’autopista.

Davant la gravetat de la situació, els mossos van crear una retenció a l’altura del quilòmetre 209 de l’autopista. Van aturar per complet la circulació de vehicles, la qual cosa va obligar el conductor del camió a detenir la marxa, a l’alçada de Banyeres del Penedès.

Quan els agents van detenir el conductor van observar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Li van realitzar la prova d’alcoholèmia i va donar una taxa positiva de 1,27 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Aquesta taxa superava en vuit vegades la taxa la màxima permesa que no pot superar els 0,15 mg/l.

El detingut va passar el dia 2 d’agost a disposició del Jutjat d’Instrucció número sis d’El Vendrell. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.