.

Una imatge de Portventura

Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella que robava targetes de crèdit al metro i va estafar més de 10.000 euros a les seves víctimes. Els dos sospitosos, de 33 i 35 anys i nacionalitat romanesa, van ser arrestats a Port Aventura.

El mètode d’actuació dels pispes era el següent: les víctimes, turistes europeus, feien servir les seves targetes bancàries en les màquines expenedores del metro per comprar un títol de transport. Els lladres es mantenien molt propers als turistes i aprofitaven aquest fet per observar el codi secret quan la víctima el clicava al teclat. Un cop les víctimes havien comprat el seu bitllet i el validaven, els autors els seguien discretament i els robaven la cartera.

L’home i la dona feien el màxim possible per passar desapercebuts i ocultaven els seus moviments amb l’ajuda d’un mocador que tapava la sostracció de la cartera o moneder. Una vegada sostretes les targetes, ràpidament, abans que la víctima pogués fer gestions de cancel·lació, extreien diners en efectiu al caixer automàtic fent servir el PIN obtingut anteriorment de manera fraudulenta i dissimulada. La quantitat obtinguda durant el propi furt de la cartera no era molt important, però sí els diners obtinguts amb la targeta, els quals oscil·laven entre 2.000 o 3.000 euros per sostracció.

Arran d’aquests fets, la unitat d’investigació policial va iniciar una recerca per tal d’esbrinar la identitat dels autors i detenir-los. Els agents van poder relacionar els presumptes autors amb una parella que, anys enrere, ja havia comès furts al metro de Barcelona fent servir la mateixa tàctica.

Aquesta descoberta va facilitar la identificació de les dues persones i donar coneixement a la resta de patrulles policials que se’ls estava buscant. Va ser el 19 de juliol quan una patrulla de seguretat ciutadana de Tarragona, que realitzava tasques de prevenció de furts per la zona de Port Aventura a Vila-Seca, va identificar una parella sospitosa. A l’home i la dona els constava el requeriment policial de detenció i van ser detinguts.

Cinc delictes d’estafa

Els Mossos els relacionen amb un total de cinc delictes d’estafa bancària, un delicte de furt i quatre faltes de furt. Els fets il·lícits van succeir a les instal·lacions del metro i posteriorment les sostraccions de diners es van fer en diversos caixers automàtics de la ciutat de Barcelona.

El total de diners obtinguts per aquestes persones supera els 10.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarta que es relacionin més fets delictius amb la parella detinguda. L’home i la dona van ser posats a disposició del Jutjat de Guàrdia de Tarragona, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.