.

.

TOTS 21

Imatge de l’accés a la presó de Mas d’Enric. Foto: ACN

La presó de Mas d’Enric, al Catllar, ha detectat set interns positius de covid i ha hagut d’aïllar dos mòduls. Dels set positius, tres eren interns que ja eren a la presó i van començar a tenir símptomes, mentre que els altres quatre són interns que van ingressar per primer cop o tornaven d’algun permís. A aquests quatre, com marca el protocol, se’ls va fer una prova PCR que va donar positiu. Segons han confirmat fonts penitenciàries a l’ACN, els interns dels dos mòduls poden fer vida relativament normal però no poden sortir del seu mòdul respectiu per fer activitats a l’exterior de la presó o en altres mòduls del centre.

El sindicat CSIF veu aquest brot com a “preocupant ja que, a la primera onada, Mas d’Enric va aconseguir no tenir cap contagi per covid-19, tot i que els seus treballadors es van queixar que les màscares que els proveïen estaven caducades i van ser ells mateixos els que van haver de comprar-se el seu propi material de protecció.

Des de la secció de CSIF de Mas d’Enric demanen mesures urgents de protecció i denuncien que no hi ha mascaretes FFP2 per als funcionaris i que els segueixen lliurant mascaretes caducades tot i tenir diversos positius dins de el centre. “Els professionals que treballem allà haurem d’extremar les precaucions usant les mascaretes tot el temps. Des de CSIF ja hem demanat a l’equip de direcció una remesa de màscares FFP2 a disposició dels funcionaris d’aquests mòduls i una altra remesa per als interns. Ja hem aconseguit que, des d’ahir, es reparteixin mascaretes FFP2 als funcionaris del primer mòdul que es va tancar per contagi de covid-19. A la resta de la plantilla es farà entrega d’una mascareta normal ja que ens diuen que no hi ha prou FFP2 per a tothom”, expliquen en un comunicat

El sindicat ha exigit que s’esmeni aquesta situació al més aviat i que els funcionaris tinguin mascaretes suficients per cobrir els torns, que es realitzin, de manera urgent, proves PCR a interns i treballadors del col·lectiu penitenciari, tant de vigilància com de tractament (les últimes proves que es van realitzar van ser al maig), prioritzant els treballadors que van prestar els seus serveis la setmana anterior en els mòduls afectats, exigeixen mesures de protecció de manera immediata i la restricció de les comunicacions especials, a nivell català, per aturar aquesta nova onada de contagis.

Pol Solà