.

.

TOTS 21

3 persones han estat detingudes per un presumpte delicte en l'àmbit de la protecció de la flora i la fauna

El passat dimecres la Policia Local de Torredembarra va instruir diligències per un presumpte delicte en l’àmbit de la protecció de la flora i la fauna. Els fets es van conèixer arran de la trucada d’un veí de la urbanització Residencial Marítima Sud, el qual va veure a tres homes a la zona protegida dels Muntanyans, un dels quals feia ús d’un arma tipus carabina, i un altre duia una llança de gran llargada, per cobrar les possibles peces.

La ràpida actuació d’una patrulla de la Policia Local va donar lloc a la localització de tres veïns de la localitat de Roda de Berà, a bord d’un vehicle tot terreny, els quals ja marxaven de la zona, i als quals se’ls va confiscar una carabina del calibre 22, amb silenciador i abundant munició, així com una llança amb un ham a un dels extrems, per tal d’enganxar els ànecs que volien aconseguir caçar.

Els tres imputats, que responen a les inicials M.B.M, J.J.M i O.L.M., que van reconèixer els fets, han estat citats al Jutjat de Guàrdia de El Vendrell, i l’arma amb la munició ha estat dipositada a la Intervenció d’armes de la Guàrdia Civil, a disposició judicial.

La Regidoria de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament, a través del servei de vigilància mediambiental, havia detectat aquesta mateixa setmana la desaparició d’ànecs collverds de l’Espai d’Interès dels Muntanyans, a la zona de l’estany del Saler. Tot indicava que aquesta baixada sobtada del nombre d’ànecs (d’uns 18 a 2) venia donada perquè o bé els havien matat o el havien furtat, ja que en aquell indret s’hi van molts rastres de plomes i també de pals que es podrien haver utilitzat per colpejar els animals.

Per aquest motiu i d’acord amb el conveni de col·laboració existent entre l’Ajuntament de Torredembarra i la Direcció general de Medi Natural respecte a la gestió d’aquest Espai d’Interès Natural, els fets van ser degudament notificats als Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per tal puguin dur a terme les accions pertinents en relació a les detencions d’acord amb el seu àmbit competencial dins aquest espai natural protegit.