.

.

TOTS 21

Moment d'una de les detencions. Foto: Guàrdia Civil

Moment d’una de les detencions. Foto: Guàrdia Civil

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desmantellar una organització criminal que es dedicava a robar caixes fortes en empreses de tot Espanya, a les que accedia mitjançant el mètode del butró i després d’inhibir les alarmes.

En el marc de l’operació, el 26 d’octubre passat els agents van detenir 15 membres de l’organització, tres dels quals a Reus, Tarragona i Barberà del Vallès i la resta a Madrid, i van dur a terme 11 escorcolls als domicilis dels detinguts

Hi ha 15 detinguts. S’atribueix a la banda la comissió d’almenys 26 robatoris d’aquest tipus en empreses de Catalunya, Andalucia, Madrid i València.

Els detinguts són de nacionalitats sèrbia, kosovar, albanesa, brasilenya i espanyola, i nou d’ells han ingressat a la presó per ordre del Jutjat d’Instrucció número 4 de Gavà (Barcelona) tot i que s’han emès set ordres de cerca i detenció per a altres presumptes integrants de la banda. La investigació es va iniciar el passat mes de juliol arrel d’un robatori en una empresa de Gavà.

Es dedicaven principalment a robar caixes fortes del sector alimentari i de tallers mecànics.

Els membres de la banda utilizaven vehicles de gran cilindrada per a cometre els robatoris, anulaven les alarmes amb inhibidors de freqüència i accedien a l’interior de les empreses fent un forat a les parets. Un cop dins, les obrien a cops i agredien a vigilants de seguretat si calia.