.

.

TOTS 21

Foto d'arxiu d'un policia nacional

Foto d’arxiu d’un vehicle de policia nacional

En el marc de les recerques de matrimonis i arelles de fet frauduents, agents de la Policia Nacional han desmantellat a Cambrils una immobiliària que gestionava el lloguer fraudulentament de diversos pisos, tots ells en el mateix bloc, els quals figuren a nom de diversos dels detinguts, servint aquests per a la realització de gestions tendents a l’inici d’expedients administratius en oficines locals de diferents ajuntaments i de la Unitat de documentació d’estrangers de Policia Nacional, així com per al tripijoc de matrimonis fraudulents per persones estrangeres.

Dotze persones han estat detingudes, per falsedat documental, usurpació d’estat civil, afavoriment de la immigració il·legal, estafa i grup criminal. L’operació policial es va iniciar a principis del passat mes d’octubre de l’any passat, quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’un bloc de pisos de la localitat de Cambrils (Tarragona), propietat d’un ciutadà espanyol, en la qual diverses persones figuraven empadronades de manera fictícia en pisos d’aquest bloc, havent presentat en el servei d’empadronament de l’ajuntament, un contracte de lloguer en el qual havien usurpat la identitat d’una persona. Aquest empadronament en el domicili només figurava amb l’objectiu de poder gestionar diversos expedients administratius.

Els apartaments del bloc també es llogaven de manera legal a persones estrangeres i que servien per a captar a persones de nacionalitat nigeriana per al tripijoc de matrimonis. Les dues persones de nacionalitat espanyola que regentaven la immobiliària/ Gestoria s’encarregaven d’assessorar i donar forma legal a aquest entramat criminal.

S’han intervingut nombrosos documents falsos que consten en els expedients administratius que constaten la falsedat, contractes de lloguer falsos i padrons fraudulents. Als detinguts els han estat imputats els delictes de falsedat documental en document públic o oficial, a un detingut a més per usurpació d’estat civil i estafa i a altres cinc per afavoriment de la immigració il·legal, quedant tots ells en llibertat amb càrrecs. Sis dels detinguts són de nacionalitat espanyola, dues de nacionalitat nigeriana, un altre de República Dominicana, un altre portuguès i un altre de nacionalitat romanesa.

Cinc persones han estat detingudes en la localitat de Cambrils (Tarragona) i les altres 7 detencions a Màlaga. S’esperen almenys sis detencions més pels mateixos fets. L’operació ha estat desenvolupada per agents del Gr 2n de la UCRIF de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona i per agents del Gr 2n de la UCRIF de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Màlaga.