.

.

TOTS 21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de medicaments il·legals a través de la web i sex shop que regentaven en les localitats de Tarragona, el Vendrell i Reus. En l’operació s’han detingut a 11 persones i s’han realitzat 11 entrades i registres on s’han intervingut 65.000 pastilles entre anabolitzants i vigorizants sexuals, 100 pots de popper i 80.500 euros en efectes, a més de 25 quilos de pastilles en paquets retinguts per tota Espanya.

Anuncis en portals d’Internet per captar clients

Gràcies a la recerca iniciada al juny del 2022, i dins del dispositiu de ciberpatrullatge establert per la Brigada de Recerca Tecnològica de la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional, es va detectar l’existència de diversos anuncis publicitaris en diferents portals d’Internet, xarxes socials i canals de missatgeria instantània en els quals s’oferien medicaments suspesos per la Unió Europea.

Després de diverses perquisicions els investigadors van poder determinar l’existència d’un grup criminal, assentat a les províncies de Tarragona i Sevilla i en municipis de Màlaga i València, els qui oferien i comercialitzaven amb medicaments prohibits i altres, que sense estar-ho, la seva distribució sense control mèdic està també prohibida.

Modus operandi de l’organització

Durant els mesos que va durar la recerca va quedar acreditat el modus operandi emprat per l’organització, adquirien els medicaments contra la disfunció erèctil, els anabolitzants i la resta de substàncies com el popper d’Holanda, la Xina i l’Índia, els quals posaven a la venda a través de farmàcies virtuals i les enviaven a través de paqueteria. L’altre punt de venda eren establiments sex shop que regentaven en les localitats de Tarragona, el Vendrell i Reus.

Per a finalitzar la recerca es va detenir a les 11 persones integrants de l’organització i es van dur a terme 11 entrades i registres on s’han intervingut 65.000 pastilles entre anabolitzants i vigorizants sexuals, 100 pots de popper i 80.500 euros en efectes, 25 quilos de pastilles en paquets retinguts per tota Espanya, així com divers material informàtic utilitzat per a dur a terme la venda dels medicaments, tres armes elèctriques, una pistola detonadora i 50 cartutxos de salva.

V.Tapias