.

Dos veïns de la urbanització de Mas del Plata a Cabra del Camp observant i fent fotos a l’incendi, amb un camió de Bombers al davant. Foto: Sílvia Jardí

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a un quart de quatre de la tarda l’incendi forestal de Cabra del Camp (Alt Camp). El foc s’ha produït al voltant de dos quarts de dues del migdia en una zona propera al quilòmetre 23 de la C-37.

Concretament, ha començat a un paratge situat a prop del Mas Balenyà i ha progressat per un barranc direcció Nord. Segons els Agents Rurals, de moment les flames han afectat cinc hectàrees. Segons els Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat 15 persones i 3 animals de la urbanització Mas del Plata, concretament dels carrers Querol, Montblanc, Jorba i Tremp. El fum ha obligat a confinar els veïns de la urbanització, situada a l’oest de l’incendi. 19 dotacions terrestres i set mitjans aeris dels Bombers treballen aquesta tarda en les tasques d’extinció de l’incendi.

A més dels Bombers, que han activat el GRAF i el GEM entre les 26 dotacions, fins al lloc de l’incendi també s’hi ha desplaçat tres dotacions terrestres i un mitjà aeri dels Agents Rurals han mobilitzat. Així mateix, també hi ha intervingut una dotació d’ADF i diverses dotacions preventives del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).