.

.

TOTS 21

L’Ajuntament de Tarragona ha ordenat aquest cap de setmana que es desallotgi abans de les quatre de la tarda d’aquest dilluns un bloc de Bonavista on hi viuen cinc famílies, degut al perill d’ensorrament de l’estructura. Dues de les famílies s’han reallotjat en cases de familiars i amics, i les tres restants viuen a l’hotel Urbis del centre de Tarragona amb les despeses pagades pel consistori, a l’espera de poder entrar a viure provisionalment en pisos d’emergència de l’Ajuntament. El bloc en qüestió és el número 14 del carrer Disset.

Manifestació amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Els veïns, juntament amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, han convocat per aquest dimecres a les 11 del matí una manifestació davant de l’Ajuntament en què, entre altres coses, reclamen ser reallotjats a mitjà termini en pisos de lloguer social al seu barri. Aquest migdia els Serveis Socials del consistori han ofert a les tres famílies que viuen a l’hotel Urbis reallotjar-les d’aquí al proper dilluns en tres pisos que estan reservats per casos d’urgència.

Reallotjament provisional en pisos d’emergència de l’Ajuntament

Els veïns han acceptat l’oferta d’allotjament provisional, però se seguiran mobilitzant per reclamar poder viure en habitatges socials al barri. “Hem acceptat que ens reubiquin en un pis al barri de Sant Salvador perquè no teníem cap altra alternativa a curt termini, però Bonavista està ple de pisos buits i no és lògic ni ens podem permetre econòmicament marxar d’aquí, quan des de sempre vivim en aquest barri i hi tenim tots els lligams”, explica Antònia Pacheco, una de les veïnes afectades.

Serveis Socials es remet a la Mesa d’Emergència

L’Ajuntament de Tarragona farà un estudi geotècnic per esbrinar si l’origen de les esquerdes aparegudes té a veure amb l’esllavissament del terreny on està aixecat, proper al pas d’una riera. El bloc és de l’any 1978 i està molt deteriorat. Pel que fa al reallotjament definitiu en habitatges de lloguer social la regidora de Serveis Socials, Ana Santos, s’ha remès a la Mesa d’Emergència Social, compartida amb la Generalitat, que setmanalment es reuneix per, entre altres coses, reallotjar les famílies amb necessitats.

Una de les veïnes del bloc va informar el passat agost l’Ajuntament de l’estat en què es trobava l’edifici. Després d’inspeccionar-lo, el mes de setembre els serveis tècnics municipals van fer apuntalar alguns dels pisos. Tot i això, les esquerdes se seguien eixamplant fins que el passat divendres el consistori va decidir desallotjar l’edifici.

Romà Rofes